Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratko i Radiša Teofilović s Miroslavom Tadićem digli na noge Kerempuh

Čudesno pjevanje iza kojeg stoje godine požrtvovnog rada

Braća Teofilović
Foto: Julio Frangen
04.03.2014.
u 01:22

Teofilovići ne trebaju pratnju, ali Tadićeva gitara im je godila

Zahvaljujući promotorskom elanu Ivane Percl, organizatorice drugog nastupa braće Teofilović i Miroslava Tadića u Zagrebu, blizanci-pjevači dobili su uoči koncerta lijep prostor i u medijima.

U tim razgovorima pokazali su se kao ljudi koji čudesno i govore - mudro, promišljeno i bez mistificiranja.

- Čuda se ne objašnjavaju – reći će uglas Ratko i Radiša. Ali neće propustiti reći da se čudo u njihovom slučaju omogućava i priziva neumornim, požrtvovnim, ozbiljnim, dugogodišnjim radom.

Prošlog se petka u Kerempuhu nesumnjivo još jednom dogodilo umjetničko čudo blizanačkih dvoglasja uz još savršenije iskićene Tadićeve majstorije na gitari. U Zagrebu su prije dvije godine imali svoj prvi zajednički koncertni nastup, a ovaj su nam put premijerno darovali nove pjesme na kojima su radili nakon završetka albuma "Vidarica".

Braća zatvore oči, podignu i rašire ruke, udahnu i zapjevaju. Čisto, jasno, nadahnuto – čudesno. Njima pratnja ne treba, ali Tadićevi uvodi, međuigre i zaključci pjesama na gitari dostojan su ukras, komentar, a ponekad i zvučna scenografija koja pjesme čini još potresnijima. Naime, pjevanje Teofilovića neodvojivo je od pripovijedanja. Baš zato gitara i bilo koji drugi instrument jednostavno ne može doseći sve ono što mogu glasovi ugođeni s prirodom i vječnošću. To nije prigovor nego činjenica. Teofilovići vrijedno i posvećeno služe pjesmama, a Tadić na isti način njihovim glasovima i tako čine jedinstveni i neponovljivi trio.

A u prepunom Kerempuhu odlično ugođena i pažljiva bila je i publika. Tadić i Teofilovići ispraćeni su kako i treba. Burnim ovacijama, na nogama. Do novog željno iščekivanog susreta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije