Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Teofilovići i Tadić na Sceni Amadeo

teofilovicitadic_nnn_kul_04
arhiva
07.07.2012.
u 07:35

Izdanje Scene Amadeo 2012. u divnom atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja otvorit će večeras, 7. srpnja, sjajni hrvatski glazbenici okupljeni u Acoustic Projectu

Nakon promocije albuma “Vidarica” u Beogradu tamošnji je kritičar Ivan Ivačković napisao: “Kroz ovaj album, na način koji slušaoca povremeno ostavlja bez daha, spojili su se izvanserijska nadarenost Ratka i Radiše Teofilovića, braće čiji glasovi već godinama ne prestaju fascinirati, i majstorstvo Miroslava Tadića, gitarista svjetskog glasa, sposobnog da ponekad sa samo nekoliko tonova dotakne dimenziju savršenstva ili genijalnosti.” O jedinstvenoj priči koju nam pjevaju i sviraju Teofilovići i Tadić i mi smo se u Večernjem listu izjasnili velikim oduševljenim tekstom, a kolega Dragaš u Jutarnjem je listu priznao da su ga izvedbe četrnaest drevnih pjesama prikupljenih na vilinskom prostoru od Šar planine do Velebita ganule do suza. Pretjerujemo li svi mi skupa, prva će na svijetu uživo moći provjeriti upravo publika u Zagrebu, u ponedjeljak, 9. srpnja, od 21 sat u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj. Prvi koncert ovog čudesnog trija dogodit će se u sklopu programa Scene Amadeo, glazbeno-kazališnog festivala koji večeras otvara Acoustic Project. Riječ je o ansamblu sastavljenom od jedanaestero vrsnih domaćih glazbenika čiji umjetnički obzor obuhvaća širok spektar stilova glazbe 20. i 21. stoljeća, u rasponu od klasike do jazza i avangarde. Ansambl će ujedno promovirati i istoimeni CD koji je objavio Aquarius.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije