Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roger Waters iskreno:

"Bilo bi j**eno užasno da se Floydi okupe. Neću mijenjati svoju slobodu za te lance"

Foto: Victoria Jones/PA Images/PIXSELL
24.04.2020.
u 10:08

Roger Waters za časopis Rolling Stone dao je veliki intervju u kojem je ponovno odbacio ikakvu nadu da će se slavni Pink Floydi ponovno okupiti.

Roger Waters, slavni glazbenik i jedan od osnivača legendarnog benda Pink Floyd, za časopis Rolling Stone dao je iskren i otvoren intervju. Za tog 76-godišnjaka, čini se, ne bi postojalo ništa gore od ponovnog okupljanja njegovog starog benda. 

Waters je čak jednom i pokušao izmiriti se s bivšim kolegama Davidom Gilmourom i Nickom Masonom, kada je htio s njima snimiti remasterirano izdanje albuma "Animals", međutim, pojasnio je gdje je pošlo po krivu. 

- Ne bi bilo lijepo da se ponovno okupimo, to bi bilo j**eno užasno. Ako ste van Floyda iz starih dana, možda na to gledate drukčije, ali ja sam morao to proživjeti, to je bio moj život! Shvaćam da me neki možda zbog toga gledaju ispod oka, ali mogu živjeti s tim. Da mijenjam svoju slobodu za lance Pink Floyda? Nema j**ene šanse. Samo sam htio da ponovno izdamo album "Animals" na vinilu a da ne izbije treći svjetski rat. Čak sam predložio da uradimo to demokratski, pa samo smo trojica! Ali oni nisu pristali na to, Bog zna zašto. Nije da Bog postoji, ali svejedno... - iskren je bio Waters koji je bend napustio još 1984. godine. 

Zadnji put kada je legendarna trojka zajedno svirala bilo je 2011. godine u londonskoj O2 areni kada su se Mason i Gilmour pridružili Watersu na njegovoj Outside the Wall turneji. 

"Jeste li razgovarali nakon koncerta?" upitao je bubnjara Masona tada novinar. 

"Misliš riječima osim 'j**i se, mrzim te i nikad te više ne želim vidjeti'? Ne. - odgovorio je Mason. 

Floydi su ovime mnogima srušili snove, međutim, čini se da im i odvojene karijere idu sasvim dobro. Waters je za ovo ljeto imao zakazanu najnoviju turneju "This is Not a Drill", međutim zbog pandemije odgođena je za 2021. godinu. "Odgoditi 31 koncert da bi spasili samo jedan ljudski život po mom mišljenju je opravdano" smatra Waters. 

Gilmour i Mason, odnosno Pink Floyd, kako su se nastavili nazivati, tijekom karantene na svom su YouTube kanalu počastili obožavatelje brojnim dosad neobjavljenim materijalima i snimkama koncerata, a Gilmour je sa cijelom svojom obitelji u izolaciji snimio i dvije obrade pjesama Leonarda Cohena

Komentara 4

Avatar KimberlyKU97
KimberlyKU97
10:52 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar RuthPU74
RuthPU74
09:38 26.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­K­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
00:25 26.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije