Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čudo od dječaka

Batmanov pomoćnik Robin slavi 80. rođendan

Foto: DC Comics
30.03.2020.
u 11:17

Robin, lik iz stripova o Batmanu, slavi svoju 80. godišnjicu.

Prije točno 80 godina, u travanjskom izdanju DC-jevog stripa o Batmanu, prvi put se pojavio lik njegovog pomoćnika Robina. Robin je vrlo brzo postao iznimno popularan lik, a Batmana se bez njega nije moglo ni zamisliti - maskirani osvetnik i čudo od dječaka postali su - Dinamični duo

Izdavačka kuća DC Comics Robinovu godišnjicu odlučila je obilježiti spektakularnim strip izdanjem od 100 stranica posvećenom upravo tom junaku. 

Robin je u Batmanov svemir ušao kako bi ga na neki način "smekšao" i privukao mlađe čitateljstvo, jer Batman je na svojim počecima bio mnogo mračniji no što je to danas, budući da je nastao na temelju likova iz noir priča. Prvi i najpoznatiji Robin bio je Dick Grayson, dječak koji je postao siročetom kada su gangsteri uzrokovali nesreću na cirkuskom trapezu u kojoj su poginuli njegovi roditelji. A kada ga je Bruce Wayne, ili Batman, uzeo pod svoje, postao mu je mentor i očinska figura, a od nasilnog osvetnika - pravi superjunak. 

Međutim, nakon 40 godina uz Batmana, Dicka Graysona na mjestu Robina zamijenio je Jason Todd, ali publika njegovu osobnost nikako nije zavoljela - čak su glasali za to da ga ubije Joker! Robin je, ne znaju mnogi, bio i žena - Carrie Kelley postala je Robin 1986., a Stephanie Brown 2004. 

Foto: DC Comics

Među poznatim glumcima koji su davali glas Robinu u brojnim animiranim ekranizacijama su i Jensen Ackles, Neil Patrick Harris, Michael Cera i Jesse McCartney, a glumili su ga Joseph Gordon-Levitt, Burt Ward i Brenton Thwaites

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije