Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
književni natječaj

Još se stignete prijaviti na natječaj za kratku ljubavnu priču "Moje drago serce"

Zrinsko-frankopanska urota
Foto: wiki
30.03.2020.
u 09:15

Mjere sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, unijele su promjene i u Međunarodni književni natječaj za kratku ljubavnu priču "Moje drago serce", pa je, tako, do 30. travnja produžen rok za prijavu na natječaj.

Dakle ostanite doma i pišite priče“, poručuju organizatori autorima koje mole da im svoje ljubavne priče vezane uz Ozalj pošalju na e-mail adresu knjiznicaozalj@gmail.com.

 U jednoj datoteci pošaljite priču pod zaporkom, a u drugoj rješenje zaporke, tj. podatke o autoru, poručuju Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju, koji po sedmi put dodjeljuju nagradu “Stjepko Težak” za najbolju kratku ljubavnu priču potaknutu pismom grofa Petra Zrinskog, koje je noć uoči smaknuća u Bečkom Novom Mjestu, uputio voljenoj supruzi Katarini.

Nagradu dodjeljuju pod pokroviteljstvom Grada Ozlja, Ministarstva kulture i Karlovačke županije.

 Nagrada za najbolje kratke ljubavne priče nosi ime „Stjepko Težak” u spomen na znamenitog hrvatskog jezikoslovca rođenog u Ozlju.

  Dodjeljuju se tri novčane nagrade: 5.000 kuna za prvu, 3.000 kuna za drugu i 1.500 kuna za treću nagradu.

 Još sedam priča bit će posebno pohvaljeno i nagrađeno prigodnim darovima. Termini proglašenja najuspješnijih autora i dodjele nagrade "Stjepko Težak" bit će objavljeni naknadno.

Pristigle priče vrednovat će stručno povjerenstvo u kojemu su književnica Julijana Matanović, profesorica Dubravka Težak sa Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, te književnik i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije