Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.02.2012. u 12:00

Formalnom ukidanju neradnih dana ionako će svaki iskusniji neradnik lako doskočiti nekom kombinacijom spajanja bolovanja i slobodnih dana.

Slavko Linić, ministar financija, založio se za ukidanje tri neradna dana (Dana antifašističke borbe, Dana državnosti te Tijelova) zbog povećanja produktivnosti. Ministar Linić pritom zaboravlja da bi veći doprinos produktivnosti bio kada bi se usvojile radne navike u radnim danima. Formalnom ukidanju neradnih dana ionako će svaki iskusniji neradnik lako doskočiti nekom kombinacijom spajanja bolovanja i slobodnih dana. Da i ne govorimo o mogućnosti da neki gradonačelnik proglasi “snježne dane”.

Vidoviti Zoran vidi poplave, a predosjeća i potres

Zoran Milanović, premijer, na sjednici Vlade izjavio je da “nakon snijega idu poplave, za to se pripremamo”. Vidoviti Zoran vjerojatno se već priprema i za ljetne požare. I potres od 25 stupnjeva PDV-a.

Mato Lovrak je 
kriv za sve

Branimir Jerneić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture, izjavio je da mu je dosta medijskog blaćenja Hrvatskih željeznica. “Nije kriva HŽ Infrastruktura, drugi su krivi” rekao je Jerneić nakon što je vlak iskočio iz tračnica. Putnici su morali promijeniti još dva vlaka prije no što su umorni i promrzli nakon 12 sati stigli iz Splita u Zagreb. Valjda je kriv Mato Lovrak koji je još 1931. napisao Vlak u snijegu i time zacoprao HŽ.

Splićani pozvani da iznesu vino i gitare na rivu

Jure Šundov, splitski dogradonačelnik, osjetio se ovih dana pomalo medijski zapostavljen u sjeni nedostižnih zvijezda iz Kerumove galaksije, brata Željka i sestre Nevenke. Povodom već sedmodnevne paralize života u gradu, a uoči novih snježnih padalina najavljenih za petak, dogradonačelnik Šundov je na press konferenciji pozvao građane Splita da “snijeg čiste uz kuhano vino, gitare i dobro raspoloženje”. Ovom “Šundov festivalu” na splitskim Prokurativama nažalost ne može se pridružiti Oliver Dragojević jer već danima ne izlazi iz kuće pa neće zapjevati omiljenu Kerumovu pjesmu “Skalinada”. Tu se penje, tu se pada.

Komentara 12

ŠI
šimuka
13:22 10.02.2012.

Bravo Jurkoviću,za danas.Humor,to se cijeni.

JA
jadre
13:25 10.02.2012.

...i ovo malo načina za poštenom zaradom (prekovremeni+blagdani)...djelatničkoj klassi se ukida....!!! pouka: orjentiraj se radnička klaso- na potkradanje i otimanjeeee!

PL
plavatrava
12:45 10.02.2012.

ovo je uredu, puno je radnih mjesta koja moraju biti pokrivena 24 sata, ako su ovi dani blagdani , tada ime se plaćaju kao rad blagdanom (a ako je još i prekovremeni - financijski je to jako jako dobro), a u ovom slučaju to je još samo jedan radni dan u tjednu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?