Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRISTINA VIDAN

Stvari se neće promijeniti budemo li šutjeli

Kristina Vidan
Foto: Facebook
1/4
04.09.2016.
u 08:35

Potpredsjednica stranke Pametno

Prvi put izlazite na izbore, a Pametno je također vaša prva stranka. Zašto ste se odlučili uključiti u politiku?

Motivirao me svakodnevni život. Radim u KBC-u Split, velikom, javnom sustavu koji pokazuje neučinkovitost i simptome negativne selekcije. U zdravstvu napreduju podobni umjesto sposobnih. Shvatila sam da se stvari neće promijeniti budemo li šutjeli, s ciljem zadržavanja svojih makar najsitnijih pozicija i privilegija.

Kako sam predsjednica udruge koja se bavi jačanjem roditeljske kompetencije, u suradnji s Gradom Splitom uvidjela sam da gradske službe ne funkcioniraju na dobrobit građana. Smatram da se u našem društvu stvari ne odvijaju kako bi trebalo i uključila sam se osnivanjem Građanske inicijative Za pametne ljude i pametan grad, koja je prošle godine postala stranka Pametno.

Majka ste troje djece i predsjednica Kluba trudnica i roditelja Split. Što mislite o pronatalitetnoj politici koju najavljuju velike stranke i kakav je stav stranke Pametno?

Mjere koje oni najavljuju populističke su i jednokratne, neće dovesti do povećanja nataliteta. Mi demografsku politiku promatramo kroz cjelokupna zbivanja u društvu. U prvom redu treba omogućiti gospodarstvu stvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanja mladih ljudi što bi poboljšalo natalitet. Što se tiče pronatalitetnih mjera, puno treba ulagati u rani razvoj i u servise koji će pomagati zaposlenim roditeljima. Predškolski odgoj treba biti dostupan svima, a do četvrtog razreda svima treba omogućiti produženi boravak, da djeca ne budu prepuštena sebi dok roditelji rade.

Može li stranka Pametno ulaskom u Sabor utjecati na promjene koje želite provesti?

I jedan glas u Saboru može predložiti i potaknuti promjene. Samim ulaskom u Sabor mogu se početi mijenjati stvari. Naravno da je to lakše iz izvršne vlasti, ali mi je ne želimo pod svaku cijenu. 

>> Puljak: Prozivaju nas da smo glupi što se zovemo Pametno

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
16:07 04.09.2016.

Dobro je da se stvaraju ogranci orjune kakav je i Pametno, kako bi se razvodnjavali yugo glasovi.

RA
Raphael
19:55 05.09.2016.

Sebe u X, muža u IX.Naravno, nitko s te liste neće ući u Sabor. Imat ćete glasova manje od broja nevažećih listića. Jednostavno; "walk the talk"... kod PriPametno se ništa nije napravilo.

ER
Erick
09:44 04.09.2016.

Sve je to dobro, treba dugotrajni plan za obitelji samo novaca nigdje. Sredite sistem u porezu, oni koji su imucni i ne placaju porez, njih se treba pritisnuti i tada ce biti vise novca za raspodjelu. Bez sredjene drzave nema srece. Stranke obecavaju, neka iznesu detalje gdje ce skupiti novac da se to plati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije