Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslijeizborne konzultacije

Jandroković uzvratio Pupovcu: Kadroviranje nacionalnih manjina bio bi korak unatrag

Gordan Jandroković
Foto: N1
1/6
29.09.2016.
u 11:20

HDZ i Most pregovaraju o svemu što je važno za uspješno funkcioniranje buduće Vlade. Vjeruju da će do 10. listopada imati potpise, pa tako 14. listopada i sastavljenu Vladu

Predsjednica RH u srijedu je održala prve poslijeizborne konzultacije, sljedeće su najavljene za 10. listopada. Kadrovska pitanja najveći su problem ovih pregovora. HDZ i Most protekla tri tjedna razgovarali su o jamstvima. 

– Do sada smo prošli kroz sedam točaka i postigli visoku razinu suglasnosti. Sada razgovaramo o programu Vlade, ustrojstvu, a onda će na red doći kadrovi. Vjerujem da ćemo posao odraditi u roku – kazao je Jandroković za N1.

Milorad Pupovac pak smatra da u državnim poduzećima trebaju biti i pripadnici nacionalnih manjina. Jandrokovića taj način kadroviranja iznenađuje. 

– Iznenadio me gospodin Pupovac s tom izjavom. Mislim da se pitanje razvoja nerazvijenih područja rješava odlukama i zakonima, a ne kadroviranjem po nacionalnoj osnovi. Mislim da bi to bio korak unatrag. Potrebno je zaista uložiti poseban trud da se pomogne ljudima koji žive ispod razine osnovnih uvjeta, ali ne vjerujem da se to može rješavati zapošljavanjem na nacionalnoj osnovi – poručio je Jandroković.

Nadodaje da HDZ i Most pregovaraju o svemu od važnosti za uspješno funkcioniranje buduće Vlade. Vjeruju da će do 10. listopada imati potpise, pa tako 14. listopada i sastavljenu Vladu

>> Grabar-Kitarović: Nitko još nema većinu za mandatara. Plenković: Vjerujemo da ćemo imati više od 76 potpisa

Komentara 10

IV
ivaba
11:55 29.09.2016.

Tako se nekada radilo i Pupovac ne moze shvatiti i prihvatiti da ne zivimo vise u sistemu i drzavi/Jugoslaviji gdje su Srbi bili sve i svuda................nikako da shvati da zivi u Hrvatskoj i da se zalozi da npr djeca u Vukovaru trebaju ici u iste skole, a ne , zahvaljujuci njemu, u posebne skole..............stvarno je fascinantno da se na jednoj strani od "naprednih ljevicara' radi na ukidanju svega nacionalnog/hrvtskog tj svega sto ima hrvatski predznak i zalazu za neke gradanske vrijednosti , a sa druge strane se radi na jacanju srpskog separatizma............ Pupovac neka shvati da zivi u Hrvatskoj i neka se tako i ponasa, i neka shvati da osim prava ima i obaveze kao i svaki drzavljanin Hrvatske.............

Avatar kravata
kravata
11:43 29.09.2016.

Tko kontrolira i brise komentare i to je korak nazad.

AK
admin kuga
11:52 29.09.2016.

Vecina Srba je dosla na ta mjesta po srpskom fašistickom kljucu, u tadasnjoj miliciji u Zagrebu bilo ih je preki 80 posto i vecina zavrsila među teroristima, fašistima i naravno da to nikome nije smetalo, trebalo ih je u zatvorr strpati. Srpska fašisticka prica je zavrsena provoditelju fašistickog projekta Memorandum. Jednom ćetnik uvjek četnik,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije