Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković

Rast BDP-a zasluga je aktualne Vlade u kojoj HDZ ima dominantnu ulogu

Andrej Plenković
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
31.08.2016.
u 15:10

Plenković je kazao kako podržava sve aktivnosti ministra Marića i Vlade koje su pridonijele ovakvim rezultatima

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u srijedu da je rast BDP-a u drugom tromjesečju ove godine zasluga aktualne vlade u kojoj HDZ ima dominantnu ulogu i predstavlja jako dobar signal za Hrvatsku i njezino gospodarstvo.

"Rast BDP-a u drugom tromjesečju od 2,8 posto zasluga je aktualne Vlade u kojoj HDZ ima dominantnu ulogu i jako je dobar signal. Dobar signal je rast osobne potrošnje i investicija što nas dovodi u situaciju da ćemo sa zadovoljstvom moći na kraju godine konstatirati da će ukupni rast BDP-a biti oko 2,5 posto kako je i najavio tehnički ministar financija Zdravko Marić", kazao je Plenković u izjavi novinarima središnjici stranke upitan kako komentira rast BDP-a u drugom tromjesečju.

Istaknuo je i da je to dobar signal za Hrvatsku i njezino gospodarstvo te daje dodatni optimizam i ulijeva nadu da će aktivnostima u provedbi HDZ-ova programa gospodarski rast do 2020. godine biti pet posto, za kojeg u HDZ-u smatraju da je potreban gospodarstvu i stanovništvu radi unošenja optimizma i nova energija u cilju približavanja rastu zemalja srednje i istočne Europe. 

Plenković je kazao kako podržava sve aktivnosti ministra Marića i Vlade koje su pridonijele ovakvim rezultatima.

Državni zavod za statistiku objavio je u srijedu prvu procjenu prema kojoj je BDP u drugom ovogodišnjem kvartalu porastao 2,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

>> HDZ-ovi ekonomski stručnjaci na tweet-upu: Imamo rješenja za sve ključne probleme

Ključne riječi

Komentara 18

LE
lea3010
15:26 31.08.2016.

Ja ću samo reći da je Tolušić napravio više u 6 mjeseci nego Grčić u 4 godine.

EV
Evaluna0309
15:25 31.08.2016.

Upravo tako, mislim da je HDZ dokazao da zasluzuje nase povjerenje.

Avatar mister.N@
mister.N@
15:43 31.08.2016.

hahaha da bas ovo je djelo sadasnje vlade hzd most haha... pa vi lazete sami sebe gospodo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije