Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANKO HRG:

Očekujem da će predsjednica dati mandat Plenkoviću za sastavljanje Vlade

Branko Hrg
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
26.09.2016.
u 15:08

"Do 15. listopada će sve biti gotovo", poručio je

Nezavisni zastupnik Branko Hrg dao je u ponedjeljak svoj potpis predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za mandatara rekavši kako očekuje da će mu predsjednica Republike dati mandat za sastavljanje Vlade.

– Dao sam potpis Plenkoviću, očekujem da će ih biti dovoljan broj i da će mu predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dati mandat za sastavljanje Vlade, koja će biti stabilna i što prije početi raditi – kazao je Hrg novinarima nakon izlaska iz središnjice HDZ-a u kojoj je svoj potpis dao Plenkoviću. Hrg je na prošlim parlamentarnim izborima  bio 4. na HDZ-ovoj listi  za II. izbornu jedinicu.

Svoj potpis dao je i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, koji je bio 3. na HDZ-ovoj listi za I. izbornu jedinicu. Smatra da će do 15. listopada biti sve dogovoreno i nakon toga će se formirati novi saziv Sabora i nova Vlada. Upitan hoće li Plenković u srijedu imati dovoljan broj potpisa, odgovorio je da se ne treba žuriti jer postoje ustavni i zakonski rokovi.

– Do 15. listopada će sve biti gotovo – poručio je.  

Cijelo prijepodne u središnjicu HDZ-a dolazili su saborski zastupnici te stranke koji su dali svoj potpis Plenkoviću. U stranku su, uz ostale, došli predsjednik Sabora Željko Reiner, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić,  Zdravko Marić, Anton Kliman, Zlatko Hasanbegović, Tomislav Tolušić, Goran Marić, Jasen Mesić, Tomislav Čuljak, Dubravka Šuica, Oleg Butković, Tomislav Ćorić i drugi.

>> Ured predsjednice: Konzultacije na Pantovčaku o mandataru Vlade započet će u srijedu

Komentara 1

MA
Machak
19:54 26.09.2016.

On je "nezavisan" kao što je bila nekima nikad neprežaljena "nezavisna"...još malo pa će jedan od uvjeta da se ime nađe na kandidacijskoj listi biti taj da si promijenio barem dvije stranke ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije