Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvo sučeljavanje

Nijedna Vlada do sada nije donijela stategiju obiteljske politike

Mirando Mrsić, Ministarstvo socijalne politike i mladih
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/6
01.09.2016.
u 23:24

Treba stimulirati ugovore na neodređeno radno vrijeme, jeftin stan, vrtić, omogućiti školovanje... – kazao je Mrsić

U vrijeme mog mandata mjerama stručnog osposobljavanja bilo je obuhvaćeno 77 tisuća mladih od čega se nakon toga njih 60% zaposlilo - kazao je to Mirando Mrsić iz Narodne koalicije na sinoćnjem prvom predizbornom sučeljavanju na temu obiteljske politike i potreba mladih koje je organizirao Svjetski savez mladih Hrvatske.

Odmah mu je replicirao Josip Bilaver iz HDZ-a tvrdeći da nije zaposleno 60 posto već samo 12 posto mladih te da mlade treba poticati da posao traže u privatnom sektoru, a ne onom javnom.

Matija Matić iz koalicije Jedina opcija (Živi zid) ustvrdio je da će njihov program omogućiti zapošljavanje 200 tisuća mladih, dok se Karolina Buzjak Ciglar iz Mosta založila za fleksibilno radno vrijeme, osobito za mlade roditelje te je naglasila kako je demografska politika nulti problem našeg društva, a da je temelj društva obitelj koja počiva na zaposlenosti oba roditelja.

Predložila je osnivanje ministarstva ili ureda pri Vladi koji bi se bavio isključivo demografskom politikom. Ana-Marija Bujas Čelan iz Bandićeve koalicije "Za premijera" rekla je da je stopa nezaposlenosti u Zagrebu 6 posto, da sva djeca na području Zagreba idu u vrtiće, i da tako može biti u cijeloj Hrvatskoj.

Matić je podsjetio da je Ivan Sinčić u Saboru predložio promjenu ovršnog zakona tako da se nitko ne smije izbaciti iz jedinog doma, no to nije usvojeno. Za povećanje nataliteta predložio je
među ostalim i smanjenje poreza na hranu, dječje potrepštine... Mrsić je naglasio da je demografska politika vezana uz snažnu ekonomiju, a da ono što HDZ obećava stoji milijarde kuna, što znači da se to ne može ostvariti.

Bilaver mu je uzvratio da je najmanji natalitet u Hrvatskoj bio od 2000. do 2003. te 2012., i da natalitet pada baš kada SDP vlada. 

– Treba stimulirati ugovore na neodređeno radno vrijeme, jeftin stan, vrtić, omogućiti školovanje... – kazao je Mrsić, a Bilaver je kazao da nijedna Vlada do sada nije donijela strategiju obiteljske politike, što je grijeh i HDZ-ovih Vlada zbog čega se i ispričao.

>> 'Zalagat ću se da se sve udruge proizašle iz Domovinskog rata napokon ujedine u jednu jedinstvenu braniteljsku udrugu'

Komentara 20

Avatar johny21
johny21
00:01 02.09.2016.

pa sta onda nije on to odradio dok je bio ministar!?

LE
lea3010
07:46 02.09.2016.

Znači nije ni tvoja!

WE
Wenger
08:39 02.09.2016.

Smiješan je ovaj Mrsić govori kako treba nešto napraviti, a za vrijeme njegove vlade nije se ništa radilo najgora vlada u povijesti Hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije