Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPRIMLJENO VIŠE PRIMJEDBI

DIP: Prijavite HAKOM-u SMS-ove koje se odnose na izbore

SMS anketa
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
23.08.2016.
u 13:34

Podaci za kontakt u HAKOM-u su: Roberta Frangeša Mihanovića 9 (adresa), e-mail: nezeljeni.sms@hakom.hr, telefon: 01/7007 007 te faks: 01/7007 070

Državno izborno povjerenstvo (DIP) priopćilo je u utorak da je zaprimilo više primjedbi građana koji su s nepoznatog broja dobivali SMS poruke, a čiji se sadržaj odnosi na predstojeće parlamentarne izbore te je pozvalo građane da takve poruke prijave Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM) kako bi se onemogućilo daljnje uznemiravanje birača.

DIP je zaprimio više primjedbi građana koji su s nepoznatog broja dobivali SMS poruke, a čiji se sadržaj odnosi na nadolazeće izbore – bilo u obliku predizborne ankete o načinu glasovanja birača, bilo u obliku promidžbenih poruka izbornih sudionika.

Upućujemo birače da se u slučaju primitka tih SMS poruka nepoznatih pošiljatelja obrate HAKOM-u koji će u sklopu svoje nadležnosti poduzeti odgovarajuće mjere radi utvrđivanja korisnika tih brojeva i njihova eventualnog blokiranja, a sve da bi se onemogućilo daljnje uznemiravanje birača slanjem promidžbenih poruka SMS-om, stoji u priopćenju.

Podaci za kontakt u HAKOM-u su: Roberta Frangeša Mihanovića 9 (adresa),  e-mail: nezeljeni.sms@hakom.hr, telefon: 01/7007 007 te faks: 01/7007 070

>> Evo koliku potporu imaju Narodna koalicija, HDZ i Most na sjeveru Hrvatske

Komentara 3

AF
afrika
14:00 23.08.2016.

zanima me što će se dogoditi kad se žalimo HAKOM-u? Osobno sam dobio tu poruku i šta sad? Za pretpostaviti da je broj s nekog bona bez pretplate i neće se saznati ni tko ni što...

DU
Deleted user
17:52 23.08.2016.

I Hrvatska pošta treba imati takvu službu za "neželjena pisma". Nebo, otvori se, kakvih li gluposti kod nas. HAKOM treba ukinuti, nisu pomogli nikom, a sad traže malo publiciteta radeći suvišan posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije