Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

HDZ i SDP – Politike im gotovo jednake, razlikuje ih samo ideologija

Naslovnica 23.8.
Foto: VL
23.08.2016.
u 00:09

HDZ bi pričekao s ćirilicom u Vukovaru, SDP ne bi čekao.

SDP i HDZ, dvije najjače hrvatske stranke, razlikuju se mnogo manje nego što to pokušavaju prikazati, a ključnu razliku među njima čini ideologija. Pokazala je to statistička analiza odgovora te dvije stranke na 30 tvrdnji postavljenih u aplikaciji Nove TV – Gdje sam 2016.

Na te tvrdnje stranke su za Novu TV odgovarale s ocjenama od jedan do deset, s time da je jedan potpuna negacija tvrdnje, a deset potpuno odobravanje. Tako se odgovori stranaka znatno razlikuju u samo osam od 30 tvrdnji, dok se gotovo potpuno podudaraju u njih 13.

U ostalim tvrdnjama razlike postoje, ali vrlo su male.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>>Vučić dolazi u Hrvatsku u jeku napetosti

>>Despot: Odlikovanje antifašistu i antikomunistu dobar potez predsjednice

>>Gazde: Ipak nećemo svirati za Narodnu koaliciju. Naši fanovi poručuju da nam to ne treba

>>ISIL regrutira dječake i od njih stvara bombaše samoubojice

>>Večernji list na sastanku A. Merkel, Renzija i Hollandea

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 21

DU
Deleted user
00:16 23.08.2016.

Razlika između HDZ-a i SDP-a je približno jednaka razlici između coca-cole i pepsi cole. Isto vrijedi i za Milanovića i Plenkovića.

TH
than
21:27 22.08.2016.

I sto je tu novoga. Nastali su i jedni i drugi iz iste stranke, mogu se i spojiti, a ne varati narod da postoje dvije opcije. Kao jaje, jajetu su.

MD
mare_dalmacija
21:36 22.08.2016.

Koliko, u ništa, bačenog 'truda' VL-ovih piskarala koji se svim silama trude izjednačiti zaštitnike UDB-aških zločinaca i HDZ! Uzalud! Razlika je odavno jasna. Šmrkavi je ljubitelj tita, a mi 'ostali', Hrvati volimo Tuđmana, Branitelje, našu djecu i Dom za kog smo i nadalje (uvijek) spremni! ... Zoka je u raljama zla, jer samo zlo može podržavati i štititi zločin i zločince! Tko mu da glas ... isti je, čovjek iz Zokinog pakla ('... dat' ću im pakao') i konačnost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije