Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠI REZULTATI

Čelnici dvaju HSP-a – Ivan Tepeš i Daniel Srb – podnijeli ostavke

Čelnici stranke Ivan Tepeš i Pero Ćorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
13.09.2016.
u 19:35

Pravaške stranke sa svojim koalicijama u nedjelju po izbornim jedinicama nisu uspjele dobiti ni dva posto potpore građana

Desne stranke u nedjelju su doživjele potpuni debakl budući da nijedna od mnogih koje su se natjecale na izborima nije prešla izborni prag i osvojila bar jedan mandat. Rezultiralo je to jučer dvjema ostavkama čelnika HSP-a Daniela Srba te čelnika HSP-a dr. Ante Starčevića Ivana Tepeša, a odlazak iz politike najavio je i osnivač HDSSB-a Branimir Glavaš ustvrdivši kako odrađuje svoj posljednji mandat u Saboru. Tako je na ovim izborima HDSSB pao na jedan mandat, a prema neslužbenim informacijama, u toj stranci vlada raskol i veliko nezadovoljstvo stalnim padom rejtinga stranke.

Čak ni bivša pravašica i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić s kojom su koalirali, a koja je na europskim izborima osvajala jako veliki broj glasova,nije im uspjela donijeti drugi mandat.

HSP sa svojim partnerima u koaliciji Pomak na izborima nije osvojio nijedan mandat, jednako kao ni na prošlim izborima, dapače, najveći “uspjeh” bilježi u desetoj izbornoj jedinici gdje osvaja tek 1,24 posto glasova.

– Vrijeme je za promjene u stranci. Sedam godina sam predsjednik i vjerujem da je vrijeme za novog čovjeka. Naš program se mora modernizirati kako bi stranka napredovala. Želim dati svoj doprinos tome, ja u politici nisam bio iz osobnih interesa već sam samo želio dobro Hrvatskoj – pojašnjava nam Srb razloge za odlazak s čela stranke.

Stranka, dodaje, ionako treba u roku od šest mjeseci od parlamentarnih izbora provesti unutarstranačke, a vjeruje da bi se oni mogli uskoro organizirati. Slično je i s HSP-om AS čiji je čelnik Ivan Tepeš odlučio dati ostavku zbog lošeg izbornog rezultata. Stranka je u proteklom sazivu Sabora, ponajprije zahvaljujući koaliciji s HDZ-om, imala tri mandata, a sada nije osvojila nijedan.

– Dajem ostavku na mjesto predsjednika HSP-a AS s obzirom na iznimno loše rezultate koje je postigao HSP AS i ja na izvanrednim parlamentarnim izborima. Pravaštvo kao najstarija i jedina izvorna hrvatska politička ideologija zaslužuje da bude snažno zastupljena u hrvatskom političkom životu – priopćio je jučer Ivan Tepeš.

Politički analitičar Žarko Puhovski nije iznenađen lošim rezultatima desnice. Naglašava da ni “desni” kandidati na HDZ-ovim listama nisu dobili onoliko glasova koliko se očekivalo, tako je od Zlatka Hasanbegovića više glasova dobio povratnik u HDZ Milan Kujundžić.

– Moda za jesen 2016. očito je finoća. Andrej Plenković stvorio je atmosferu kao Milanović na prošlim izborima kada je govorio “Karamarko će nas sve pojesti”. Sada je Plenković poručivao da ništa od HDZ-a ako SDP pobijedi, ali i skriveno kako je glas za HSP u biti glas za SDP. Očito je to urodilo plodom – komentira Puhovski.

>> Koliko se poklapaju Mostovi zahtjevi i HDZ-ovi stavovi

>> Plenković: Spremni smo sa Mostom ispisati novu stranicu suradnje, ali za to su potrebne dvije strane

Komentara 6

DU
Deleted user
20:15 13.09.2016.

Pravasi se moraju ujediniti ili ugasiti.

RI
rikavac
19:52 13.09.2016.

hahahahaha koji su to likovi sad je i njima jasno da glasali nisu ni njihovi naj blizi. Hahah ovakve stranke treba zakonom zabranit. Dok ste bili priljepak HDZ pojavljivali ste se non stop pogotovo jareca bradica Coric se umislio da je nekakva bitna politicla stavka u Hrvatskoj.

Avatar babas
babas
22:30 13.09.2016.

Ne možeš se u 21.stolječu slikati pred slikom Ante Pavelića i očekivati dobre izborne rezultate. Šarlatani su osuđeni na propastJedini istaknuti i karizmatični pravaš je Zlatko Hasanbegović,ali je nažalost završio u HDZu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije