Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Plenković: Zanimljiva su MOST-ova jamstva. Beljak: Petrov je vilenjak i drag mi je, ali nema pojma o politici

Andrej Plenković
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.09.2016.
u 16:17

'On nema pojma o politici'

Predsjednik HSS-a Kreško Beljak izjavio je u subotu u Babinoj Gredi, komentirajući jamstva čije ispunjenje traži Most od SDP-a i HDZ-a kao preduvjet za poslijeizborne pregovore, kako ga ona podsjećaju na priču o vilenjacima, te da je Božo Petrov vilenjak.

"Božo Petrov je vilenjak. Doista mi je drag taj dečko, ali on nema pojma o politici. Nadam se da hrvatski birači neće dopustiti raznorazne ultimatume i ucjene i da neće dati da mercedes vozi dijete koje nema vozački", kazao je Beljak. 

Dodao je kako je Petrov zadnjih deset mjeseci sve pokazao "svojim urbi et orbi obraćanjima cijelom narodu, s bombastičnim najavama izjava koje nikada nismo čuli niti vidjeli,  kao i obećanjem da neće koalirati ni s kim pa je doveo na vlast Karamarka i HDZ".

Predsjednik HSS-a Beljak u Babinoj Gredi sudjelovao je na predizbornom skupu Narodne koalicije za privremene parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna.

Andrej Plenković također je, za N1, komentirao jamstva i program Mosta, izjaviviš kako su mu neki od njih su mi zanimljivi, ali najprije idu po ostvarivanje rezultata, a zatim u dogovore sa strankama koje su im slične. Želi da se buduća vlada formira na temelju cjelovitoga rada. "Naši ljudi očekuju stabilnost i institucije koje pružaju okvir za to", rekao je.

Komentirao je i uvjet Mosta o ukidanju ZERP-a i proglašenja isključivoga gospodarskog pojasa. "Po međunarodnom pravu, naravno da je proširenje jurisdikcije na Jadranu moguće. U dogovoru sa susjedima naravno da uvijek postoje razlozi za širenje jurisdikcije. Razgovarat ćemo o tome, ali mora biti u skladu s onim što zajednička ribarstvena politika treba biti unaprijed razjašnjena s našim partnerima" 

Komentirajući Mostov uvjet o smanjenju plaća zastupnika u Saboru i djelatnika u državnoj upravi, Plenković je rekao da je protiv banaliziranja rada državnih institucija. "Ja sam protiv toga da se banalizira rad državnih institucija. Ne mislim da njihov rad treba trivijalizirati na bilo koji način." 

>> Performans Uvijek Frankera i ŽZ-a pred Ustavnim sudom. Sinčić: HDZ i SDP postavili su ljude bez referenci

Komentara 25

Avatar Cinco
Cinco
17:04 03.09.2016.

Poplava primitivizma u tzv. narodnoj koaliciji. Užas.

DU
Deleted user
16:44 03.09.2016.

Očito je ZM u osobi ljubitelja radiokazetofona dobil još jednog sljedbenika koji polut papige ponavlja riječi velikog vođe. Zanimljiva koalicija

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
17:06 03.09.2016.

Ali zato Beljak ima pojma o tuđim auto-radio uređajima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije