Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARKIRALIŠTA Dugoj Resi već godinama nedostaju parkirališna mjesta

Građani zahtijevaju rezervacije

09.01.2009.
u 17:35

DUGA RESA – Parkirati automobil u središtu Duge Rese postaje sve veći problem zbog kroničnog nedostatka parkirališnih mjesta. Radnim danima još se tu i tamo pronađe slobodno parkiralište, ali subotom prije podne to je već prava lutrija. Situacija je još gora tijekom zimskih mjeseci zbog snijega.

Problem parkiranja nije samo u središtu grada, već i u nekim drugim ulicama, pa su se vlasnici stanova u Jozefinskoj 77 obratili Gradu za pomoć.

– Parkiralište pred našom zgradom uređeno je prošle godine, ali odmah potom ispred naše zgrade počeli su se parkirati posjetitelji kafića u susjedstvu, pacijenti privatne ordinacije, roditelji djece polaznika Osnovne škole Vladimira Nazora, posjetitelji različitih sportskih događanja u sportskoj dvorani, a ljeti i brojni kupači. Vlasnici stanova zbog takve situacije nemaju gdje ostaviti svoja vozila, stoga molimo da nam omogućite rezervaciju parkirališta ispred naše zgrade – stoji, uz ostalo, u dopisu nekoliko stanara Jozefinske 77.

Grad zbog skučenosti prostora nema mogućnosti sagraditi nova parkirališna mjesta, ali udovoljio je zahtjevu stanara za rezervacijom ukupno četiri parkirališna mjesta od 15 postojećih na toj lokaciji. Za mjesečni zakup, po odredbi o zakupu javnih površina, vlasnici stanova plaćat će visokih 414 kuna za jedno sa “R” označeno parkirno mjesto, ali one koji i dalje budu parkirali na tim mjestima kažnjavat će policija.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?