Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.12.2013. u 12:32

Ivo Banac u emisiji “Pola ure kulture”, jedinom opozicijskom otočiću usred oceana HTV-ova provladina TV carstva, upozorio je na otimačinu novca za održavanje zidina, što je svojim zakonom u Saboru žele izvesti HNS, SDP i ostali članovi Vladine koalicije

Ako u Saboru prođe Zakon o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika, onda Društvo prijatelja dubrovačke starine mora u roku od mjesec dana prestati postojati, tj. mora u roku mjesec dana sve svoje ovlasti, arhive i imovinu predati Gradu koji će provesti brisanje prava upisanih u zemljišne knjige. HNS-HDZ-ovu gradonačelniku Andri Vlahušiću pripast će pravo raspolaganja novcem od ulaznica za obilazak gradskih zidina. Novi zakon je vladajuća koalicija upravo počela provlačiti kroz saborske odbore za kulturu i zaštitu okoliša.

Na planiranu otimačinu slatkog novca za održavanje starina, što je svojim zakonom u Saboru žele izvesti HNS, SDP i ostali članovi vladine koalicije, lijepo je sinoć upozorio g. Ivo Banac u emisiji “Pola ure kulture”, jedinom opozicijskom otočiću usred oceana HTV-ova provladina TV carstva.

Društvo prijatelja dubrovačke starine i odnosi s Gradom uređeni su na temelju ugovora iz 1969. godine. Pune 44 godine, otkako je ugovor sklopljen, Društvo nesmetano djeluje – sve do nedavnog trenutka kad se shvatilo da je prošle godine Dubrovačke zidine obišao rekordan broj od 776.000 posjetitelja, da je od ulaznica ostvareno oko 50 milijuna prihoda, dovoljno da Gradu, nakon što bude uplaćen PDV, pripadne 20 milijuna kuna, a Društvu 20 milijuna kuna za obnovu i održavanje starina. Likvidacijom Društva prijatelja dubrovačke starine bit će otvoren put HNS-HDZ-ovu gradonačelniku Andri Vlahušiću za otvaranje novih radnih mjesta stranačkim poslušnicima i daljnje nesmetano naručivanje nepotrebnih i loše izvedenih građevinskih radova u aranžmanu podobnih, naglasio je g. Banac.

Komentara 4

Avatar Topgen
Topgen
13:29 12.12.2013.

SDP nanjusio lovu ... A peljeski most ?

ĆA
ćaćaća
11:42 13.12.2013.

u hrvatskoj postoji legalna pljačka i ilegalna pljačka..na kraju se svodi na isto..

ZE
zelenakrava
20:17 12.12.2013.

Dubrovačke zidine su opće i državno dobro i ne mogu biti pod skrbništvom jedne udruge koja na tome mlati lovu ma koliko od tih sredstava ide i za same zidine.Vjerojatno i pojedinci iz te udruge od toga imaju osobne koristi a to nije njihova zasluga nego zasluga komparativnie prednosti koje zidine imaju kao svjetska kulturna baština.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?