Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Vlada reže mirovine, a HRT skriva prosvjed branitelja

Branitelji prosvjed
Patrik Macek/PIXSELL
11.12.2013. u 13:57

Na prosvjedu je bilo nekoliko tisuća branitelja, ali ih dnevnik HRT-a slika kao da ih je nekoliko stotina

Koliko je HTV-ova zadivljenost komemoracijom u Južnoafričkoj Republici krajnje neprofesionalna svjedoči i današnji podnevni dnevnik u kojem, među najvažnijim vijestima saznajemo i to da će predsjednik države Ivo Josipović produžiti svoj boravak, kako bi bio i “uz Mandelin odar”.

A i za HTV-ov sinoćnji dnevnik (u pola osam, po gledanosti iza Nove i RTL-a) najvažniji događaj zbio se u Africi, ne u Hrvatskoj. Tamo je održana stadionska komemoracija Nelsonu Mandeli, a u Zagrebu, na Gornjem gradu, nekoliko tisuća branitelja, slikanih tako da ih bude stoput manje, prosvjedovalo je protiv linearnog kresanja mirovina: svakome tko ima više od pet tisuća uzet će se deset posto.

O profesionalonosti HTV-a najviše govori da je ta beznačajna protokolarna vijest koja zaslužuje mjesto pri kraju bila prva vijest u dnevniku, a prosvjed branitelja protiv vladinog smanjenja mirovina objavljen je tek u 21. minuti, kao nešto najsporednije na svijetu. U dvominutnom prilogu čuli smo izjave branitelja koje zaslužuju cijele emisije: mirovine bi trebalo više smanjivati onima koji dobivaju više, jer nije svejedno uzeti deset posto onome koji ima pet tisuća kuna i uzeti ih onome koji ima triput više.

Za neko šire bavljenje smanjenjem mirovina što prijeti svima, ne samo braniteljima nije bilo više vremena, jer je minutažu pojelo javljanje iz Južnoafričke Republike, Milanovićev boravak u Opatiji, demonstracije u Kijevu i opsežno gostovanje ministra Siniše Hajdaša Dončića u studiju HTV-ova dnevnika.

Komentara 21

NA
Nadalinaaa
14:55 11.12.2013.

Radmanova TV je kao Šeherzada iz 1001 noći. Slaže razne glupe priče samo da preživi dan po dan, on i režim kojem služi.

Avatar imotska115
imotska115
15:04 11.12.2013.

Vlada bi morala pocet od sebe i smanjti svoju placu ne samo 10% negi i do 50% pa nisu oni vrijedniji od nasih branitelja, koji se borili za slobodu svih Hrvata.

ER
EUGEN ROMMEL 2
14:53 11.12.2013.

a što očekivati kad se zna pod čijom je kontrolom hrt i tko je tamo car!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?