Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.07.2013. u 12:00

Jakša Baloević, drugi saborski zastupnik s njegove liste, prema pisanju Slobodne, razišao se s don Grubišićem i prestao uplaćivati trećinu plaće u humanitarne svrhe

Ivan Grubišić, nezavisni saborski zastupnik, sa svojom osebujnom listom trebao je biti osvježenje Hrvatskog sabora, ali ne samo da nije osvojio politički prostor nego je izgubio najbližeg suradnika. Jakša Baloević, drugi saborski zastupnik s njegove liste, prema pisanju Slobodne, razišao se s don Grubišićem i prestao uplaćivati trećinu plaće u humanitarne svrhe. Na novinarsku primjedbu da je bio nevidljiv u Saboru, Baloević je otrovno odgovorio da je možda govorio samo tri puta, ali je to tri puta više od don Ivana koji je u Saboru govorio – samo jednom.

Dobio posao preko veze jer nije došao preko veze

Mladen Pejnović, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, ispričao je za Jutarnji svoje iskustvo o funkcioniranju ove zemlje. „Uvidio sam da je kod nas sve postavljeno klijentelistički, da je svuda na djelu bilo politički, bilo privatni klijentelizam“ – detektira lucidno Pejnović i logično zaključuje da „ako želiš sudjelovati u nečem javnom, moraš biti u politici“. Stoga je Pejnović, kao član SDP-a, napisao pismo Zoranu Milanoviću, pozvao se na Nevena Mimicu, predstavio i odmah se dopao premijeru „jer ne dolazi preko veze“. I tako je Pejnović dobio na upravljanje cjelokupnu državnu imovinu. Jer nije došao preko veze nego preko pisma. I preko Mimice.

Damir Bajs branio Lorencina i pohvalio sebe

Damir Bajs, bivši ministar turizma, izjavom da se sezona priprema godinu unaprijed abolirao je ministra Lorencina od optužbi za lošu sezonu. I pohvalio sebe za uspješnu lanjsku turističku sezonu kada više nije bio na vlasti.

Nestranački ili svestranački Vrkić

Ivica Vrkić, osječki gradonačelnik, dao je opširan intervju Jutarnjem u kojem inzistira na tome da nije političar, odnosno da je nestranački gradonačelnik. Tome u prilog valjda, objasnio je da će realizirati sve predizborne projekte HDZ-a, HNS-a, laburista i Ante Đapića. Ne samo to, nestranački gradonačelnik pozvao je stranke koje su ga podržale da iz svojih kadrovskih rezervoara izaberu direktore gradskih poduzeća. Nestranački ili svestranački gradonačelnik, pitanje je sad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?