Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liburnia Riviera Hoteli

Šehanović napušta LRH jer dolazi novi vlasnik

liburnia riviera hoteli
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
18.06.2018.
u 14:30

Nakon gotovo sedam godina vođenja kompanije Šehanović odlazi s izdašnim bonusom od 14.139.387,52 kuna, propisanim ugovorom

Odluku o odlasku Igora Šehanovića s čela opatijske hotelske kuće Liburnia Riviera Hoteli, nadzorni odbor kompanije u petak je donio kako bi što prije raščistio situaciju za budućeg vlasnika, u procesu prodaje LRH koji ulazi u završnu fazu, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik.

U procesu dubinskog snimanja koji je pred finišem trenutačno su tri investitora, od toga dva vrlo ozbiljna, i očekuje se da će jedan od njih uskoro predati ponudu za preuzimanje većinskog paketa dionica kompanije koja je već dugo na prodaju. Nitko od vlasnika ni uprave kompanije u petak nije bio dostupan da bi nam komentirao ove informacije.

Kako je objavljeno u petak na Zagrebačkoj burzi, NO LRH 15. lipnja donio je odluku kojom se daje suglasnost na Sporazum o prestanku ugovora o obavljanju poslova predsjednika uprave društva s Igorom Šehanovićem, koji nakon gotovo sedam godina vođenja kompanije odlazi s izdašnim bonusom od 14.139.387,52 kuna, čija je visina bila propisana ugovorom, a zasad će ga naslijediti dosadašnji član uprave Giorgio Caduma.

– Igor Šehanović je imao s LRH sklopljen Ugovor o obavljanju poslova predsjednika uprave društva, u okviru kojeg je imao pravo na nagradni bonus. U razdoblju od 2010. do 2017. godine EBITDA LRH Grupe porasla je više od 25 puta, operativna dobit više od pet puta, s 39 na 217 milijuna kuna, a prihodi gotovo 2,5 puta, sa 194 na 474 milijuna kuna – pojasnio je u petak predsjednik NO-a Franco Palma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije