Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadrovska križaljka

Šef HŽ Holdinga Zlatko Rogožar imenovao nove izvršne direktore

hž
PIXSELL
30.12.2010.
u 16:25

Novoimenovani izvršni direktori trebaju donijeti i uvesti promjene na željeznici

Predsjednik uprave HŽ Holdinga Zlatko Rogožar, koji je nedavno preuzeo tu funkciju od Zorana Popovca, imenovao je nove izvršne direktore u Holdingu.

Ante Martić novi je direktor korporativnih financija i to umjesto Branke Basić, Mario Sarajlić postavljen je za direktora poslova ljudskih resursa, pravnih i općih poslova, koje je dosad vodio Josip Stanković, a Donald Neralić novi je direktor kontrolinga umjesto Elze Kauf. Ivo Hrvat novi je direktor interne revizije i to umjesto Dinke Ostrogonac, a Ivana Paulin Bulimbašić imenovana je novom ravnateljicom ureda uprave umjesto Mirka Martinka, dok je Renata Flinta nova tajnica uprave i Nadzornog odbora. Na mjesto šefa službe sigurnosti sustava imenovan je Dubravko Zoričić.

U HŽ-u navode da pred novoimenovanim direktorima stoje zadaci modernizacije i restrukturiranja sustava te nove orijentacije i povećanog zamaha investicija koji ih očekuju u idućem razdoblju. Riječ je o mladim energičnim ljudima koji imaju dovoljno znanja i iskustva unutar sustava Hrvatskih željeznica za provedbu novih poslovnih izazova i projekata. Prvi zadatak novoimenovanih direktora bit će izrada nove organizacije koja će stupiti na snagu 1. travnja 2011. godine, priopćili su iz HŽ-a.

Ključne riječi

Komentara 10

KA
Kakma
17:39 30.12.2010.

Reda napraviti u firmi gdje su masovno zaposljavani po poznanstvu i stricevima.Ali bojim se da ce jos puno takvih \" Stakora \" u firmi ostati.

Avatar nekakav
nekakav
20:09 30.12.2010.

ne treba nikakvih promjena. ne u poduzeću. samo treba smanjiti, čak i ukinuti dotacije. ako je ulaganje u infrastrukturu, onda će država graditi i obnavljati. jer je hž taj novac spiskao na plaće milijarde zaposlenih i silne otpremnine. samo da se otpremnine reguliraju zakonom, da poduzeće u djelomičnom državnom vlasništvu ne može dijeliti otpremnine i silne nagrade za odlazak u penziju, ako prima ijednu kunu državne pomoći, posebno ne ovakav nedjelotvorni mamut kao hž!

DU
Deleted user
16:53 30.12.2010.

uprava bez tehničara a s krdom kvaziekonomista - siguran put u dubioze,daljnji pad kvalitete i sigurnosti itd. oni su doista uvjereni da treba svezati kravati, trtljati par uvijek istih trivijalnih fraza i stvari će se riješiti same od sebe. samomo nek\' tjeraju dok sve ne upropaste...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije