Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četvrti rođendan

S Ikeinim LED žaruljama Hrvati uštedjeli 300 mil. kn

IKEA
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
22.08.2018.
u 10:43

Prodani Lack stolići naslagani jedan na drugog bili bi viši od najvišeg hrvatskog vrha – Dinare

Više od 7 milijuna kupaca prošlo je kroz Ikeinu robnu kuću u Rugvici, a među najprodavanijim proizvodima u Hrvatskoj su LED žarulje, kojima Ikea želi potaknuti građane na održiviji život kod kuće.

Ukupno je prodano 1,15 mil. LED žarulja, čime su građani mogli ostvariti uštedu od oko 660 mil. kWh ili skoro 300 mil. kuna – priopćili su jučer iz Ikee Zagreb u povodu obilježavanja četvrte obljetnice poslovanja u Hrvatskoj.

U Ikea Family program lojalnosti uključeno je više od 260.000 članova te izdano 3181 km računa, koji bi spojeni mogli povezati Dubrovnik s Umeåm na sjeveru Švedske, hvale se u Ikei. Popularnih Lack stolića prodali su 113.293, koji bi naslagani jedan na drugog bili viši od najvišeg hrvatskog vrha - Dinare, dok bi 80.456 prodanih paketa po 100 komada Glimma lučica osvijetlili autocestu od Zagreba do Šibenika.

Već u prvoj godini poslovanja, Ikea je, ističu, prema neovisnom istraživanju portala Moj Posao izabrana za najboljeg poslodavca među velikim tvrtkama, a protekle dvije među tri najbolja poslodavca. U srpnju 2017. otvoren je Ikea dostavni centar u Rijeci, u rujnu u Splitu, a od lipnja 2018. u Osijeku.

Nedavno je uz robnu kuću Ikea otvoren i najveći outlet kompleks u RH, Designer Outlet Croatia, u koji će taj švedski namještajski div, zajedno s partnerima, tijekom dvije faze izgradnje uložiti 88 milijuna eura te otvoriti oko 400 novih radnih mjesta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije