Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Polančec izgubio svaki utjecaj na zbivanja u koprivničkoj kompaniji

podravka
Nikola Wolf
11.01.2010.
u 21:47

Ksenija Horvat dala je ostavku na mjesto članice skupštine Udruge malih dioničara Podravke (UMDP), a godinama je služila kao poluga Polančecove moći u kompaniji jer je delegirala čak tri člana Nadzornog odbora.

Sve do prije nekoliko mjeseci apsolutni vladar u koprivničkoj Podravki, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec izgubio je gotovo svaki utjecaj na zbivanja u toj kompaniji.

Danas (ponedjeljak) je ostavku na mjesto članice skupštine Udruge malih dioničara Podravke (UMDP), koja je godinama služila kao poluga Polančecove moći u kompaniji jer je delegirala čak tri člana Nadzornog odbora, dala Ksenija Horvat, osoba od najvišega povjerenja bivšega drugog čovjeka Vlade. Otišla je jer nije izabrana u čelništvo UMDP-a nakon izbora za skupštinu te udruge, u kojima je Polančec dobio uvjerljivo najmanje glasova malih dioničara.

Ipak, Ksenija Horvat poručuje da ne želi otići i iz NO-a kompanije u kojemu formalno predstavlja radnike. Nedavno je peticiju protiv njezina članstva u NO-u potpisalo oko 2500 radnika Podravke, a novu peticiju upravo najavljuje dio povjerenika njezina matičnog sindikata PPDIV-a.

U sjeni jučerašnje ostavke K. Horvat, u Koprivnici je održana sjednica Nadzornog odbora, ali je sve odluke što su se očekivale to tijelo odgodilo za tjedan dana, za novu sjednicu.

– Bila je to radna sjednica. Pripremamo se za skupštinu dioničara, spominjale su se različite ideje, ali o njima nismo glasovali – kazao je nakon sastanka Ljubo Jurčić, predsjednik NO-a.

I dalje je, tako, nepoznato kako će afera Spice utjecati na lanjsko poslovanje koprivničke kompanije, tko će otići iz Nadzornog odbora te na koji način Podravka namjerava natjerati mađarsku banku OTP da joj vrati 6,2 milijuna eura depozita. Jurčić je jedino potvrdio da postoji “prešutna suglasnost” da se broj članova NO-a smanji sa 11 na sedam, a tada bi mali dioničari imali samo jednog člana.

To znači da bi iz NO-a morali otići Darko Tipurić, Nikola Gregur i Branko Vuljak, sve ljudi koje se svrstava u (negdašnji) Polančecov interesni krug.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
22:02 11.01.2010.

nagrabio se mali rumenko..ima se sad,ali bit će zanimljvo kartati s bandinjom u rementincu..nabavite si špilove i lubrikante

OB
-obrisani-
22:12 11.01.2010.

MUDA MU OSJECITE AKO JE KRIMINALAC I NISTA VISE AKO IMA STA DAA SE OSJECE

TA
_tajnica
14:20 12.01.2010.

Politika se i dalje neda iz gospodarstva. Žedni su i gladni. Jedni lopovi zamjenili druge. Nikakve razlike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije