Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažnjak

Oliver Rothschild je varalica, nema veza s obitelji i Grupom

22.05.2014., Zagreb - U Hypo Centru odrzava se konferencija StartUp Croatia 2014. Oliver Rotschild.
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
30.03.2016.
u 22:00

Meksikanac Mauro Cortez dvije je godine varao Duke gdje se predstavio kao francuski barun Maurice Jeffrey Locke de Rothschild

Oliver Rothschild, koji se u Hrvatskoj predstavljao kao potomak moćne obitelji, otkriven je kao obična varalica. S Rothschildovima ne dijeli ništa osim prezimena koje mu je otvorilo vrata visokog društva.

Lagao je i da je aktivan u Unicefu i Crvenom križu. Zavarao je mnoge tvrtke i zemlje, ali razotkrila ga je medijska pozornost koju je privukao turnejom po najprestižnijim sveučilištima u Kini. Savjetovao je poduzetnicima i studentima kako da se obogate koristeći kultni status Rothschilda u tom društvu.

Rothschild Grupa reagirala je demantirajući da je član obitelji te da je dio tvrtke. Ubrzo su i Unicef i Crveni križ javili da nisu primili donacije od britanskog varalice. Oliver Rothschild ima samo konzultantsku tvrtku vrijednu oko 100.000 kuna. Nije prvi lažni Rothschild. Još 1990. Meksikancu Mauru Cortezu uspjelo zavarati Duke University gdje je kao francuski barun Maurice Jeffrey Locke de Rothschild studirao dvije godine. Nitko mu nije naplatio školarinu niti ga pitao za donaciju. To što ne zna ni riječi francuskog nije bilo sumnjivo. Uspio se učlaniti u elitno bratstvo, primali su ga američki senatori, a kad je otkriven, završio je u zatvoru.

O donaciji Stefana de Rothschilda za Haiti teškoj 2,5 milijuna dolara pisao je i Washington Post. Iza slavnog imena skrivao se bloger koji je lažirao i ime i donaciju.

>> Dramatična životna priča: Susjeda i najbolja prijateljica ukrala mi je supruga i sada živi moj život 

>> Hrvatska u top tri najkorumpiranije države EU

Komentara 1

AN
antonelić
22:29 30.03.2016.

oliver dr.ivo derothschild de sanader ... iz dugobaba ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije