Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
valamar

Najveća turistička kompanija u deset godina udvostručila prihode

'14.08.2012., Novi Vinodolski - Prepuna plaza kupaca te more pedalina i raznih plovila na rivijeri. Na otocicu preko puta grada izgradjena je tunera.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
19.10.2012.
u 18:15

Valamarovi predstavnici pohvalili su se da je ova sezona bila toliko uspješna da su srušili sve svoje interne rekorde i prvi put ostvarili četiri milijuna noćenja

Najveća turistička kompanija u nas posljednjih je deset godina zamalo udvostručila svoje prihode. Ukupni neto operativni prihod iz turističkog poslovanja Valamar je s nepunih 500 milijuna kuna u 2003. digao na 923 milijuna već tijekom prvih devet mjeseci ove godine. Pri tome, kako su se danas na Danima turizma u Dubrovniku pohvalili Valamarovi predstavnici, za prvih devet mjeseci ove godine ostvarili su i osam posto više noćenja, te čak 12 posto više prihoda. Ta je kompanija postavila i svoj novi interni rekord, po prvi put su u desetogodišnjoj povijesti grupacije dosegnuta četiri milijuna noćenja pa je u prvih devet mjeseci 2012. ostvareno četiri milijuna i 75 tisuća noćenja.

– Ovako izvrsni rezultati poslovanja rezultat su dugogodišnjeg kontinuiranog podizanja kvalitete usluga u našim objektima te kvalitetnoj raspodjeli kanala prodaje, upravljanja prihodima, ali i ciljane promocije kojoj pridajemo veliki značaj, kao i ulaganja u razvoj naših zaposlenika – rekao je Peter Fuchs, predsjednik Uprave Valamar hotela i ljetovališta.

U Valamarovim hotelima, u Poreču i Dubrovniku, registrirali su rast broja noćenja praktički sa svih ključnih emitivnih tržišta. U Dubrovniku su Britanci, recimo, bili brojniji čak 48 posto, Šveđani su rasli 18 posto, Francuzi 11 posto, Nijemci 10 posto, a domaći gosti, pomalo iznenađujuće s obzirom na to da ih je ovog ljeta na moru bilo manje nego lani, čak 17 posto. U Poreču su, pak, Nijemci bili brojniji 15 posto, Hrvati 10 posto, Nizozemci i Austrijanci oko sedam posto. U ove dvije destinacije manje je bilo jedino Talijana i Španjolaca.

Dogodine u Valamaru planiraju investirati oko 170 milijuna kuna u temeljitu obnovu hotela i kampova, a kao ponajveće izazove 2013. izdvajaju produžetak sezone i cjelogodišnje poslovanje dubrovačkog hotela Lacroma.

– Dobra je vijest da će Croatia Airlines tijekom cijele godine spajati Dubrovnik s glavnim europskim metropolama, Münchenom, Frankfurtom, Zürichom, Parizom i Londonom. To je velika stvar za dubrovački turizam – rekao je P. Fuchs.

>> Vidošević prozvao Valamar zbog austrijske vode u sobama

Komentara 2

MC
mcmarko
20:08 19.10.2012.

znači hrvatska je morala prodati naše hotele austrijskom investicijskom fondu koji sada okreću oko milijardu kuna godišnje. hr se hotela sigurno odrekla za siću, plus otpis dugova. piju austrijsku vodu, još će im lokalna mafijaška samouprava dozvoliti koncesije na zemljišta okolo hotela kojim se slobodni građani hr neće smjeti kretati, ako ne znaju njemački na sedmom stupnju.

LU
ludva
14:42 20.10.2012.

baš me zanima dal je uz takav porast prihoda firme.. i radnicima Valamara porasla plaća-...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije