Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ STRESA

Na tržište je stigla nova prepaid kartica koja pruža skroz nove mogućnosti

Prepaid kartice
Foto: Envato Elements
1/3
13.12.2021.
u 16:08

Prepaid kartice su hit u svijetu, a novu karticu na našem tržištu možete kupiti na benzinskoj ili kiosku

Ako se koristi odgovorno, kreditna kartica može biti vrlo koristan financijski alat. Plaćanjem na vrijeme riješit ćete se računa, a nerijetko ćete dobiti I popuste ako plaćate određenom karticom. Kreditne kartice su bitan financijski alat koji mnogi koriste. One imaju prednosti, ali imaju i mane. Morate paziti na kamate, ako potrošite više nego imate sredstva na računu. Računi stižu svaki mjesec, a zakašnjela uplata će samo dodati zatezne kamate. Uz to, mnogi se boje koristiti kreditnu karticu za kupovinu na internetu jer nisu sigurni hoće li im nestati cijela ušteđevina na tekućem računu i dolaze do situacije da ne koriste kreditnu karticu za ono što im treba.

Zato, na tržištu se sve više može naći druga varijanta koja zamjenjuje kreditnu karticu, prepaid kartica. Ovaj tip kartica unazad nekoliko godina potao je iznimno popularan i lako je vidjeti zašto. Prikladne su, mogu biti odličan poklon kada nemate ideju što pokloniti i omogućuju ljudima bez tradicionalnih bankovnih ili kreditnih računa da vrše plaćanja kod trgovaca koji prihvaćaju samo poznate marke kartica. Prema nekim istraživanjima, trenutno su najbrže rastući način plaćanja u Americi, a iznosi su dvostruko veći nego što su bili prije 10-ak godina.

Odgovor na pitanje “Jesu li prepaid prepaid kartice za vas ili ne?” ovisi o tome kako ih koristite. Ako kontrolirate svoje troškove, ograničavate potencijalne gubitke tijekom putovanja ili poučavate djecu o novcu, prepaid kartice imaju jako puno smisla. Razlog tomu je vrlo jednostavan, ne možete potrošiti više novca nego što je na vašoj kartici. A budući da su prepaid kartice povezane s velikim financijskim kućama, poput MasterCarda, račune možete plaćati online ili ih koristiti gotovo bilo gdje.

Prednosti prepaid kartica

Lako ih je nabaviti
Budući da nije potrebna provjera prepaid sposobnosti ili bankovni račun, prepaid kartice otvaraju nove mogućnosti za svakoga.

Lako je upravljati svojim financijama
Nema više čekanja u redu za uplatnice. Koristite svoju prepaid karticu za plaćanje računa i upravljanje troškovima.

Digital friendly
Mnoge kartice olakšavaju upravljanje vašim financijama te slanje ili primanje sredstava izravno s vašeg telefona.

Sigurnije od gotovine
Možete povratiti svoj novac ako je vaša kartica izgubljena ili ukradena nakon što ste je registrirali. Za gotovinu se to ne može reći…

Prikladnije od gotovine
Prepaid kartice iza kojih stoje velike institucije prihvaćaju se svugdje gdje se prihvaćaju i klasične debitne kartice.

Zato se, srećom, na našem tržištu pojavila nova prepaid kartica koja sve te probleme rješava na jednostavan način, a pri tome zadržava prednosti klasičnih kreditnih kartica. Prepaid kartice omogućuju vlasnicima da imaju karticu, a da pritom ne morate imati otvoren račun u banci. Prema mogućnostima koje nudi kartica je ista kao i debitne kartice, jedino što korisnik mora napraviti je uplatiti novac na nju. Najbolji primjer mogućnosti prepaid kartice je nova Aircash Mastercard kartica.

Drugim riječima, koliko imate sredstava na svom Aircash novčaniku, toliko sredstava možete i trošiti. Prednost je i način distribucije kartice, jer ne trebate imati posla s bankom. Na prodajnom mjestu poput kioska, benzinske postaje ili dućana za 30 kn kupujete neaktiviranu karticu, aktivirate je putem Aircash aplikacije skenom QR koda s poleđine kartice i trenutačno ju povezujete sa sredstvima na svojem Aircash novčaniku. Nakon toga kartica je aktivna odmah i primjenjiva svugdje. Svu potrošnju, određivanje limita, kontrolu potrošnje, korisnici prate u svojoj Aircash aplikaciji i u realnom vremenu.

Prepaid prepaid kartica je za neke idealno riješenje u mnogim situacijama u kojima su do sada izbjegavali koristiti klasičnu kreditnu karticu ili ju uopće nisu imali:

1. On line kupovina - mnogi nemaju kreditnu karticu ili ju ne žele izvaditi zbog skupih članarina i nepotrebnih paketa koje banke nude. Ili se jednostavno boje krađe kartičnih podataka. S Aircash karticom je dovoljno posjetiti najbliži kiosk Tiska, iNovina ili benzinsku postaju INE i kupiti karticu za 30 kuna. Nakon uplate gotovinu putem Aircash aplikacije karticom se može plaćati bez straha od zloporabe ili krađe.

2. On line stranice za zabavu - internet je prepun odličnih stranica za zabavu, pogotovo u doba lockdowna, no možda niste sigurni jesu li provjerene kao Amazon ili eBay. U tom slučaju, s prepaid karticom možete sigurno i privatno platiti što god želite, bez da itko vidi vaše podatke.

3. Došlo je do situacije u kojoj hitno trebate novac, ali imate rodbinu i prijatelje u inozemstvu koji bi mogli odmah pomoći - putem Aircasha i Aircash prepaid kartice taj problem rješavate odmah, bez obzira gdje se nalazili vi ili rodbina, u bilo koje doba dana i noći. Novac je vidljiv u Aircash novčaniku kroz nekoliko trenutaka i odmah raspoloživ na Aircash kartici, a može se podići na bilo kojem bankomatu ili karticom plaćati na internetu i na svim prodajnim mjestima.

Aircash kartica idealna je za maturalce ili putovanja na kojima ne želimo prekoračiti zadani budžet
Foto: Envato Elements

4. Česta putovanja - pitanje kontrole troškova i sigurnog nošenja novaca sa sobom na putovanjima je uvijek problem, jer gotovo uvijek potrošimo više nego smo planirali. Uz to, tu su posjeti popularnim mjestima gdje uvijek ima gužve, a da ne govorimo o noćnim provodima.

Aircash prepaid kartica je idealno rješenje je za takva putovanja, ili npr. maturalac i školski izlet. Uz karticu roditelji mogu kontrolirati s koliko novca se dnevno raspolaže i imati uvid u sve transakcije. Odrasli si mogu sami postavljati limite i ograničenja za isplatu na bankomatu kao savršen način samokontrole i držanja zadanog budžeta. A u hitnim slučajevima se uvijek može povećati raspoloživ iznos. Muke koje zadaju krađe novčanika postaju prošlost zbog toga što se Aircash kartica može zaključati iz aplikacije i biti miran jer nitko ne može doći do novca na mobilnom novčaniku vlasnika.

5. Kartica samo za online shopping - ako imate druge prepaid kartice koje iz nekog razloga ne želite koristiti za plaćanja na internetu, koristite prepaid karticu samo za to, a možete imati i više prepaid kartica, jednu samo za online kupovinu, drugu samo za podizanje novca na bankomatu, jednu za plaćanje u trgovini… Kako ćete ih koristiti je isključivo na vama, a dnevne i mjesečne limite možete postaviti zasebno za svaku karticu.

6. Popusti na kupovinu određenim karticama - kupovinom Mastercard karticama mogu se ostvariti odlični popusti, pogotovo u blagdansko vrijeme ili kod sezonske kupovine (gume, klime, black friday, božićni popusti). Problem za one koji nemaju Mastercard karticu je da ili ne žele izvaditi karticu samo za tu jednu kupovinu ili moraju čekati predugo i akcija može proći. Aircash Mastercard kartica dostupna je odmah, a svi popusti se obračunavaju kao da imate tradicionalnu karticu.

Trebamo li uopće prepaid karticu?

Možete živjeti bez raznih kartica, ali život bi mogao biti lakši ako je imate. Kartica vam može pomoći da lakše upravljate svojim troškovima, zaradite nagrade za svakodnevnu potrošnju i ostvarite pogodnosti i zaštitu koje debitne kartice ne pružaju.

Prepaid kartice, naravno, imaju svoje nedostatke, ako karticu ne koristite odgovorno, može vam se dogoditi da zapadnete u dugove. Zato je prepaid kartica idealna za sve, jer lakšom kontrolom računa možete na vrijeme “povući ručnu kočnicu” i pratiti kako trošite svoja sredstva, a u nuždi po potrebi lako nadoplatiti račun. Pomoću Aircash računa, sve to možete vidjeti u realnom vremenu na svojoj aplikaciji. Aircash kartica je također i dobar uvod u svijet odraslih za sve mlade, pogotovo za studente i njihove roditelje koji žive razdvojenu udaljenim gradovima.

Ako želite kontrolirati svoju potrošnju i izbjegavati dugove na karticama ili ne možete dobiti kreditnu karticu, prepaid kartica bi mogla biti rješenje za vaše probleme. Na tržištu postoji više opcija, stoga dobro pročitajte uvjete korištenja kako bi bili sigurni da se radi o opciji koja vam odgovara.

Aircash posluje kao financijska institucija s licencom European Banking Authority (EBA) i Hrvatske narodne banke (HNB) koja je važeća na području cijele EU. Trenutačno s više od 200.000 korisnika te više od 250 milijuna kuna mjesečnog platnog volumena, Aircash se dokazao kao nositelj FinTech industrije u Hrvatskoj, ali i diljem Europe. Slijedom toga, Aircash je postao partner s međunarodnom tehnološkom kompanijom Mastercard te tako stekao status izdavatelja (eng. Issuer) Mastercard kartica.

Sadržaj nastao u suradnji s Aircashom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije