Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

HPB: Financijska pismenost u 2022. posvećena euru

HPB
16.12.2022.
u 07:30

Edukaciju u školama i video serijal 'HPB za financijsku pismenost' ove su godine obilježile pripreme za prelazak na novu valutu

Pripreme za financijsku budućnost i različite životne situacije, planove ili neočekivane okolnosti iznimno su važne kako bismo znali donijeti pravodobne i primjerene financijske odluke. Živimo u vremenu sve dostupnijih, ali i sve kompleksnijih financijskih proizvoda o kojima je potrebno imati dovoljno informacija, znati prednosti i rizike i spojiti ih s našim preferencijama i potrebama.

Hrvatska poštanska banka je niz godina aktivna u doprinosu poboljšanju financijske pismenosti te s ciljem povećanja svijesti o važnosti dobrog upravljanja financijama sudjeluje u edukaciji poduzetnika, a posebno građana, djece i mladih kroz jačanje suradnje sa školama, fakultetima i studentskim udrugama. Zaposlenici iz poslovne mreže i Tima za edukacije HPB-a često sudjeluju u programima financijske pismenosti u redovitoj suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom te samostalno za različite dobne skupine školaraca diljem Hrvatske.

Banka je, tijekom 2021. i 2022., svoj projekt 'HPB za financijsku pismenost' unaprijedila uvođenjem edukativnog video serijala na društvenim mrežama kao jednu od aktivnosti u sklopu programa društvene odgovornosti. Posebno osmišljenim serijalom o bankarskim temama i trendovima HPB želi omogućiti jednostavnu i pristupačnu edukaciju za sve građane kako bi primjerenije i spremnije odgovorili na financijske izazove.

Video serijal je uključio pitanja štednje i ulaganja, optimalnog zaduživanja i kvalitetnog upravljanja rizicima, APN kreditiranja, a ove godine, naravno, najvažniju temu priprema za uvođenje eura kao nove nacionalne valute do koje je ostalo još nekoliko dana. Građanima smo na taj način pružili relevantne informacije o zamjeni kuna u eure, o načinu konverzije njihovih depozita i kredita, o kupovini prvih paketića eurokovanica i ostalim promjenama koje nas čekaju nakon 1. siječnja 2023. godine.

Naše edukacije o euru su pregledne, kratke i dostupne svima; pogledajte ih i podsjetite se kad god je potrebno na HPB za financijsku pismenost.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije