Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

HPB i Hrvatska pošta: Zamjena kuna u najvećoj bankarskoj mreži

HPB i Hrvatska pošta
10.12.2022.
u 08:00

U više od 1000 poslovnica Hrvatske poštanske banke i Hrvatske pošte moguće je na račune položiti kune koje će automatski i bez naknade biti konvertirane u eure 1. siječnja 2023.

Približavamo se povijesnom danu, 1. siječnja 2023. godine, kada će euro kao nova nacionalna valuta zamijeniti hrvatsku kunu.

Hrvatska poštanska banka (HPB) nastoji omogućiti što bolje pripreme svojih klijenata za najvažnije promjene kako bi donijeli potrebne odluke i planirali svoje financije u novoj valuti.

Kune će biti moguće zamijeniti u eure tijekom cijele 2023. godine u bankama, uredima Hrvatske pošte i FINA-e, po fiksnom tečaju od 7,53450 kuna za 1 euro. HPB će u svojim poslovnicama omogućiti zamjenu gotovog novca kune u gotov novac eura bez naknade neovisno o količini novčanica i kovanica koje klijent mijenja. Nakon isteka 12 mjeseci od uvođenja eura, gotov novac kune moći će se zamijeniti za eure isključivo kod Hrvatske narodne banke bez naknade i to za novčanice bez vremenskog ograničenja, a kovanice do kraja 2025.

Najjednostavniji način zamjene je polaganje gotovine u kunama na HPB račune prije uvođenja eura jer se 1.1.2023. svi kunski iznosi na računima u bankama automatski i bez naknade preračunavaju u eure uz primjenu fiksnog tečaja.

Preračunavanje i zamjena položenih kuna na račune u bankama provodi se u skladu sa Zakonom o uvođenju eura kao službene valute u RH i bez potrebe naknadnog dolaska u poslovnice banaka.

Ovaj najlakši način prelaska na novu nacionalnu valutu omogućen je u više od 1000 poslovnica HPB-a i Hrvatske pošte koji zajedno čine najveću distributivnu mrežu bankarskih usluga u Hrvatskoj.

Strateška suradnja s Hrvatskom poštom koja se realizira kroz projekt 'Banka u Pošti' pokrenut s ciljem da mala i udaljena mjesta dobiju pristup bankarskim uslugama, igra važnu ulogu u pripremama za euro te olakšava zamjenu kuna klijentima HPB-a.

Sve važno o uvođenju eura na www.hpb.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije