Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poduzetnici

Lovrić najavio tužbu protiv Vlade zbog poreza na kapitalnu dobit

Petar Lovrić (1)
soundset
13.07.2012.
u 17:04

Predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika pri HUP-u najavio je da će Hrvatska udruga poslodavaca preporučiti otpuštanja zbog sve veće krize u kojoj se nalaze poduzetnici.

Petar Lovrić, predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika pri HUP-u, najavio je da će Hrvatska udruga poslodavaca preporučiti otpuštanja zbog sve veće krize u kojoj se nalaze poduzetnici.

Lovrić je gostujući na Soundsetu komentirao nezavidnu situaciju poduzetnika koje najviše muči nelikvidnost. – Izvjesno je i opasno da na jesen izgubimo 100 do 150 tisuća radnih mjesta jer smo ubili ljudima volju za rizik i energiju. Ministar financija kaže da pravna država ne funkcionira, zamislite da ministar policije ili obrane to kaže. Ovo je ustavna kriza gdje moramo jako dobro komunicirati, a bojim se da će na jesen posljedice biti stravične – komentirao je Lovrić .

Najavio je i tužbu HUP-a protiv Vlade zbog uvođenja poreza na kapitalnu dobit rekavši kako je taj porez izazvao ogorčenje poduzetnika

– Efekt te odluke – punjenje proračuna – bio je nula, a Ustav kaže da nitko ne može stečenu dobit od kapitala umanjiti zakonom ili aktom – objasnio je čelnik Udruge malih i srednjih poduzetnika pri HUP-u.

 

Komentara 34

OB
-obrisani-
17:43 13.07.2012.

Slavko doista ima pravo. HDZ-ovi kadrovi premreženi su u pravosuđu koje uopće ne funkcionira. Pa dovoljno je pogledati čemu sliči ova sapunica sa Sanaderom.

EC
el commadante
17:54 13.07.2012.

Pravosuđe je rak rana i još će dugo biti. Procesi započeti protiv kojekakvih lopova kojih je ova država puna traju godinama i NITKO od njih nije osuđen.

DI
Dijaspora
18:57 13.07.2012.

DŠ... Nije četnik nego musliman iz BiH.Sve što piše je protiv Hrvata i Hrvata iz BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije