Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani turizma

Lošinj će ugostiti više od tisuću turističkih radnika

Mali Lošinj
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
25.10.2017.
u 12:13

Kako se promovira Britanija i kako izgleda kulinarstvo Baskijskog kulinarskog centra, neke su od tema Dana turizma koji danas počinju

Najbolju sezonu u povijesti domaći će turistički radnici proslaviti na Malom Lošinju. Na skupu koji počinje danas, tradicionalnim Danima turizma, okupit će se oko 1300 sudionika, mahom s obale i iz Zagreba, ali dolaze i Slavonci.

Na jednom od turističkih brodova iz flote ID Riva Toursa tijekom oba dana ove manifestacije predstavit će se slavonska turistička ponuda (najavljeni su, dakako, i slavonski tamburaši), a organizatori neformalnog pokreta širenja turizma prema unutrašnjosti zemlje razmišljaju da brod s istom misijom krene duž obale.

U formalnom dijelu najvećeg godišnjeg susreta domaćih turističkih radnika razmatrat će se niz zanimljivih tema. Jedna od njih je, recimo, kako brending i promociju provodi svjetska turistička velesila Velika Britanija. Također, sudionici će imati priliku čuti i kako izgleda moderno kulinarstvo kuhara Baskijskog kulinarskog centra nagrađenih Michelinovim zvjezdicama, ali, recimo, i koliko je važna cjeloživotna edukacija dionika turističkog sektora, kako izgleda održivo poslovanje u turizmu te što čeka industriju putovanja.

– Očekivanih više od 10 milijardi eura prihoda za ovu godinu, visok udio turizma u BDP-u i najveći broj investicija pokazuju važnost turizma u gospodarstvu Hrvatske – istaknuo je uoči skupa predsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher.

– Kako bismo omogućili da ova jaka grana postane poluga za razvoj drugih sektora i djelatnosti, potrebni su bolji uvjeti poslovnog okruženja koji mogu podići Hrvatsku na ljestvici konkurentnosti te osigurati održivost hrvatskog turizma.

Održivost nije slučajno tema. Ovu je godinu, naime, Svjetska turistička organizacija proglasila upravo međunarodnom godinom održivog turizma. 

Mali Lošinj
1/17

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
14:37 25.10.2017.

U Malom Losinju, ne na Malom Losinju. Mali Losinj je grad na otoku Losinju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije