Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povodom Svjetskog dana štednje

Inicijativa „Umjetnost štednje“ dobiva međunarodni karakter

Novac, štednja
Foto: Shutterstock
27.10.2017.
u 14:12

U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo „Umjetnost štednje“, PBZ će tijekom listopada organizirati 72 radionice pod nazivom Djeca i štednja i Ti odlučuješ u kojima će sudjelovati 31 volonter iz banke i 20 osnovnih škola iz 9 gradova diljem Hrvatske

Inicijativa Intese Sanpaolo „Umjetnost štednje“ osmišljena je u torinskom Muzeju štednje, multimedijskom laboratoriju čija je svrha educirati posjetitelje o financijama.

Osim u Italiji, raznovrsni programi se ove godine provode i u bankama supsidijarima Grupe Intese Sanpaolo u Hrvatskoj, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Egiptu, Rumunjskoj, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji i Mađarskoj.

Predsjednik Intese Sanpaolo, Gian Maria Gros-Pietro, naglasio je da “nikad nije bilo važnije slaviti štednju nego danas. S jedne strane, štediše koji se odgovorno odlučuju na odgađanje potrošnje privremeno dopuštaju da sredstvima pristupe osobe koje ih koriste u proizvodnji roba i usluga kako bi stvorile novu vrijednost za zajednicu, dok su s druge strane banke dužne zaštititi štediše odabirom zdravih investicija za ulaganje ušteđenih sredstava. Financijska edukacija igra važnu ulogu u ovome procesu jer omogućuje štedišama da informirano i planski biraju ulaganja.”

U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo „Umjetnost štednje“, PBZ će tijekom listopada organizirati 72 radionice pod nazivom Djeca i štednja i Ti odlučuješ u kojima će sudjelovati 31 volonter iz banke i 20 osnovnih škola iz 9 gradova diljem Hrvatske (Zagreb, Split, Opuzen, Slavonski Brod, Pazin, Osijek, Biograd, Kutina i Rijeka). Ova inicijativa također uključuje organizirani posjet 11 škola PBZ-ovom muzeju u Zagrebu, koji je posvećen povijesti novca i štednje te školske posjete u pet PBZ-ovih poslovnica. Događanje završava okruglim stolom o financijskoj pismenosti koji će se održati 31. listopada u prostorijama PBZ-a i na kojemu će sudjelovati predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske udruge banaka, gosti iz škola i PBZ-ovi volonteri. U navedenim aktivnostima koje organizira PBZ sudjelovat će više od 2.200 školske djece iz cijele Hrvatske.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije