Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjenje deficita

Inflacija u Grčkoj na najvišoj razini od 1997. zbog novih poreza

Grčka1
AFP
07.08.2010.
u 14:29

Inflacija je u toj zemlji u srpnju porasla na 5,5 posto zbog viših cijena energije i povećanja poreza na dodanu vrijednost.

Inflacija u Grčkoj dostigla je u srpnju najvišu razinu od kolovoza 1997. godine, nakon što je vlada te zemlje povećala poreze kako bi smanjila visoki proračunski deficit, pokazuju najnoviji podaci grčkog statističkog zavoda. Inflacija je u toj zemlji prošlog mjeseca porasla na 5,5 posto zbog viših cijena energije i povećanja poreza na dodanu vrijednost.

Analitičari upozoravaju da je inflacija u Grčkoj rasla puno brže nego u drugim zemljama 16-točlane eurozone, što će narušiti prihode grčkih kućanstava i konkurentnost zemlje. Prema prvim prognozama koje je objavio u srijedu Eurostat, inflacija u eurozoni je u srpnju porasla na 1,7 posto s lipanjskih 1,4 posto.

Grčka mora u ovoj godini smanjiti svoj budžetski deficit sa lanjskih 13,6 posto BDP-a na 8,1 posto.

Ključne riječi

Komentara 17

GO
golo
03:03 08.08.2010.

ma bre neka odu kod prijatelja srba da ih izvuku iz guzve, a ako srbi ne uspiju onda kod evropske unije a ako to ne da ploda valjda ce amerika skociti u pomoc posto u vojni saveznici a ako too ne da ploda onda ............................. da be kazem dalje

DO
doktorica
14:41 08.08.2010.

Još uvijek imaju veće plaće nego mi

DE
Deprimirani
15:34 07.08.2010.

Nek prodaju Akropolu Rusima kao mi Jadran!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije