Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice krize

Hrvatska Kinezima više nije obećana zemlja, napuštaju je

Kina
Tomislav Miletic/PIXSELL
25.01.2013.
u 14:53

Hrvatska Kinezima, čini se, više nije obećana zemlja. Neslužbeno se može čuti da ovdje živi oko tisuću državljana te dalekoistočne zemlje.

Hrvatska Kinezima, čini se, više nije obećana zemlja. Iako ih je u Hrvatskoj službeno 492, prema podacima Državnoga zavoda za statistiku iz posljednjeg popisa stanovništva, neslužbeno se može čuti da ovdje živi oko tisuću državljana te dalekoistočne zemlje, piše Poslovni dnevnik.

Na prvu se čini da ih je više, da su brojke premale, ali prema riječima sugovornika s kojima je list razgovarao, Kinezi u posljednje tri godine napuštaju Hrvatsku. Najčešće se vraćaju u Kinu ili pak odlaze u razvijenije zemlje Europske unije.

– Napuštaju Hrvatsku iz dana u dan. Neki se vraćaju u Kinu, neki odlaze dalje, u Češku, Poljsku, a neki i u Ameriku. Nema više ljudi, odlaze naši prijatelji, gotovo se više nemamo s kime i družiti – kaže Wenzi Chen, Kinez koji već gotovo 20 godina živi na zagrebačkoj adresi.

Broj kineskih restorana u Zagrebu gotovo je prepolovljen, a njegov restoran Mr. Chen jedan je od "preživjelih".

Njegovu priču pročitajte ovdje: Broj kineskih restorana u Zagrebu prepolovljen, trgovina cvjeta jedino u Slavoniji

Ključne riječi

Komentara 24

MR
mravac8
16:07 25.01.2013.

Uostalom, Hrvatska nije ni Hrvatima obećana zemlja. I Hrvati odlaze, kako onda ne bi i Kinezi. Otići će, zajedno u Njemačku. I taom će zajedno s Turcima, Grcima, Nijemcima i ostalima složno graditi - Njemačku. O ovo Hrvata što ostane ostane uživati će u svojoj ksenofobiji i siromaštvu.

ZE
zeus10
16:08 25.01.2013.

Kad je njima postalo loše onda je fakat kriza O.o

Avatar best vocal
best vocal
18:16 25.01.2013.

sretno im bilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije