Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV LAŽNIH VIJESTI

Facebook ulaže 300 mil. dolara u poticanje lokalnih medija

Mark Zuckerberg
Foto: STEPHEN LAM/REUTERS/PIXSELL
17.01.2019.
u 12:04

Facebook ne želi da izdavači ovise o njima.

Facebook je odlučio poticati novinarstvo, barem tako stoji u objavi koju potpisuje Campbell Brown čelni čovjek za globalne vijesti i partnerstva u Facebooku.

Planiraju uložiti 300 milijuna dolara u sljedeće tri godine namijenjene lokalnim medijima ili organizacijama koje proizvode i plasiraju lokalni sadržaj. – Dva su ključna područja gdje možemo pomoći, podržavanje lokalnog novinarstva i novina u tehnološkom smislu te medijskim organizacijama u osmišljavanju i kreiranju održivih poslovnih modela kroz proizvode i partnerstvo. Ne želimo da izdavači ovise o nama, ali želimo ih podržavati – kaže Campbell Brown iz Facebooka. Facebook, kaže u postu Campbell i dalje boriti protiv lažnih vijesti i nekvalitetnog sadržaja, smatrajući to svojom odgovornošću. Prvi krug pomoći rezerviran je za američke medije.

Google predstavio Pixel 3 i 3 XL

 

Komentara 1

TO
Torpor
23:07 17.01.2019.

Evo ga, novi Soros.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije