Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đuro Đaković

Mazal: Istina je, naši topovi nisu jeftini, ali nisu ni Patrije

Đuro Đaković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
24.08.2017.
u 11:22

Ima puno jeftinijih oklopnih vozila, pa ako su se kupovale Patrije, mogao se kupiti i adekvatan top. Ali to je odluka Ministarstva obrane – rekao je Mazal.

To je za nas davno završena priča – prokomentirao je predsjednik Uprave Đure Đakovića Tomislav Mazal informaciju da je slavonskobrodska grupacija izgubila posao naoružavanja Patrije za MORH zato što je bila dvostruko skuplja od konkurenata i zato što je ponudila protuoklopne rakete manjeg dometa.

Na činjenicu da je Ministarstvo obrane izabralo 30-milimetarske topove izraelske kompanije Elbit, on je reagirao riječima da je Đuro Đaković još prije šest godina, u vrijeme kada je to bio prvi model kupolne stanice koja ima punjenje ispod oklopa, počeo dokazivati zašto je to bitno za brodsku tvrtku i što bi taj posao značio za buduće projekte. Dogodilo se, međutim, da je netko drugi ponudio nešto što oni nisu mogli. – Govori se da smo bili dvostruko skuplji. Mi to i ne krijemo, ali nisu ni Patrijina vozila baš jeftina. Ima mnogo jeftinijih oklopnih vozila, pa ako su se kupovale Patrije, mogao se kupiti i adekvatan top. Ali to je odluka Ministarstva obrane – rekao je Mazal. On je istaknuo kako su u Đakoviću ponosni na činjenicu da za Kongsberg rade 30-milimetarsku strojnicu za američku vojsku, supersofisticirani proizvod zahvaljujući kojemu su prepoznati kao kompanija koja može razviti nešto novo. Podsjetio je i kako hrvatske oružane snage i nadalje imaju proizvode brodske tvrtke u svom portfelju te dodao kako nema nijednog razloga da se ta suradnja, bez obzira na gubitak posla s Patrijom, ne nastavi i u budućnosti.

– Činjenica da je kupac do jučer bio i većinski vlasnik naše tvrtke po meni bi trebala imati neku snagu, ali na natječaju je izabrano to što je izabrano i mi pošteno priznajemo da smo izgubili. Mislim da ćemo morati poraditi na otklanjanju tog nesrazmjera između naših mogućnosti s jedne te potreba i financijskih mogućnosti Ministarstva obrane s druge strane – zaključio je Mazal.

Komentara 34

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
12:39 24.08.2017.

Prva važna činjenica za razumijevanje ovog teksta je da je Mazal - IDIOT. IDIOT zahvaljujući kojem se radnicima ĐĐ prvi put nakon 20 ne isplaćuje plaća i kasni 5 mjeseci. Idiot je to koji je svjesno uništio sve dobro što je u Holdingu postojalo. Druga banalnija činjenica je da ĐĐ nikad nije proizvodio naoružanje te da s tom tehnologijom nema ništa, ni teoretskog ni tehničkog znanja. ĐĐ se Mazalovom pameću u natječaju našao kao preprodavač i uvoznik, ne kao proizvođač.

DR
drugPlenky
13:09 24.08.2017.

Kupili ste skupe Patrije pa nije fer da ne kupite još skuplje strojnice. Halo ovoga odmah smijeniti, potjerati....što god

SL
slatix
14:11 24.08.2017.

Kupole provjerene sa večim dometom raketa duplo jeftinije. Ko je lud kupiti 4 Đurine umjesto 8 Izraelskih. Patrije su moždas bile skuplje ali ne duplo i još se netko ugradio u cijenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije