Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sunčani Hvar

Dogovorili se Orco i HFP i umanjili zaduženost 41,21 mil. kuna

hvar 5
\'Hvaranin\'
17.03.2011.
u 10:00

HFP će dati novu pozajmicu Sunčanom Hvaru vrijednu 19,9 milijuna kuna i imenovati jednog svog člana u upravu

Dva najveća dioničara Sunčanog Hvara, francuski Orco Property Group i Hrvatski fond za privatizaciju, potpisali su sporazum koji pokriva ključne probleme društva Sunčani Hvar. Sporazumom koji su potpisali potpredsjednik Vlade i predsjednik Upravnog odbora HFP-a Petar Čobanković, predsjednica HFP-a Iva Galić te zamjenik predsjednika uprave Orca Nicolas Tommasini pretvaranjem dijela dosadašnjih pozajmica u temeljni kapital smanjit će se zaduženost društva Sunčani Hvar 41,21 milijun kuna.

Potpredsjednik Vlade Petar Čobanković ipak je popustio zahtjevima Orco grupe i prihvatio njihov prijašnji prijedlog da se pozajmice dvaju najvećih dioničara pretvore u vlasničke udjele, a ovim je sporazumom dogovoren i otpis 22,2 milijuna kuna kamata po pozajmicama vlasnika.

S obzirom na brojne probleme iz dosadašnje „suradnje" dvaju najvećih dioničara, sporazumom je dogovoreno i osnivanje neovisnog tijela – Odbora za analizu spora, ali se, neovisno o tome, HFP obvezao da će se u idućih godinu dana potruditi u rješavanju nerazriješenih vlasničkih sporova. Osim toga, HFP će dati novu pozajmicu Sunčanom Hvaru vrijednu 19,9 milijuna kuna te će tako, tvrde u Orcu, biti „u proporcionalnom odnosu s već postojećim pozajmicama Orca".

Nakon dugo vremena HFP bi napokon trebao imenovati jednog svog člana u upravu Sunčanog Hvara.

Ključne riječi

Komentara 1

BL
Blender
11:23 17.03.2011.

Ne mogu citati ovakve clanke, pa ovi nisu normalni. Zar ovakvom mjestu treba ikakva pozajmica i za sto ako bi nam netko mogao reci. Koji lopovluk vlada u nasoj zemlji!!! SRAMOTA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije