Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dugovi
Povratak na članak

16.758 radnika nije dobilo plaću, bez doprinosa oko 100 tisuća ljudi

Vlada donosi uredbu po kojoj nitko ne može isplatiti plaću dok tvrtka ne plati doprinose, a stručnjaci tvrde: kreću isplate na ruke.

Komentari 34

Avatar BABAMACA
BABAMACA
11:53 26.04.2012.

Pitam se sto znaci ovi komentari sto mi komentiramo?Procitao sam neki dan za Bandica neznam tocno koliko je reko da prima tisuca na mjesec i ne zali se.Pa on je mukotrpno to zaradio ko i Milinovic samo dodje do blagajnice i pita IMALI ONO ZA MENE DANAS hm hm samo je odgovor koliko vreca zelite gospodine stvarno bezobrazluk

VL
SW
swimm
14:31 27.04.2012.

ma jel to moguce...pa adeze je bio tak uspjesan ;)

VL
OB
-obrisani-
08:48 28.04.2012.

SVe i dalje je prolongiranje agonije za većinu i naroda koji se sustavno vara već 20 + 45 godina

VL
OS
osica
10:25 26.04.2012.

radnici nisu dobili plaću - zbog neuplate doprinosa. Opet država po najslabijima. Umjesto da pritisne poslodavce - pritišće radnike, koji i onako \"nemaju ni za goli život\". Gdje će jesti, spavati kuhat, kako će djecu slati u školu ...... onioni koji ne primaju plaću. Tko će im platiti ovrhe i troškove ovrha na račune koje neće moći platiti..... Kompleksna pitanja se ne mogu riješavati - potezom pera jednog ministra. Neisplata plaća, doprinosa, poreza ..... je kronična bolest u Hrvatskoj. \" Kronične bolesti traže dužu terapiju, ne nož\"

VL
JA
james49
10:43 26.04.2012.

Za one jugoslavenske države, u radničke savjete, sindikat i slićne službe, na kojekakvim zborovima radnika, uvijek smo birali i slali osobe koje su se isticale laprdanjem ko u birtiji iz razloga što su te dužnosti bile samo formalne. Smjesta kako smo osnovali državu, ta su ista laprdala uz neviđenu međusobnu bitku oko nekretnina koje bi trebali naslijediti (ne znam od koga), preuzela vođenje nvih sindikata odredivši sebi bezobrazne naknade. I sad ti isti laprdaju i dalje, bez da se ozbiljno prihvate posla kako bi zaista pomogli onima od kojih uzimaju za svoje privilegije. Za 1 maj pozivaju ljude na Markov trg da tamo prosvjeduju. Pa pitam ja vas kome će tamo prosvjedovati; onim policajcima i stražarima jer ni čistaćica tamo neće biti? Zar to nije čisto bacanje pijeska u oči i gola demagogija?

VL
AA
aabbcc
11:10 26.04.2012.

+ - 26.04.2012. u 10:43h james49 je napisao/la: ________________ mozda su i laprdali ali imali su \"ZOR\" koji je imao najveci nivo zastite radnika u Evropi : Radnik nije mogao ostati bez posla i primanja greskom firme, poslodavca, jer je bila solidarna odgovornost...Jednostavno radnik je bio zasticen ka medvjed u sumi.....i sada kazi da nekada nisi imao jak Sindikat koji je brinuo i o odmorima, rekreacijama, zdrastvu, pomoci ...itd !

VL
IM
Immanuell
11:11 26.04.2012.

Jedino u što sam siguran kad se spominje bivša jugoslavenska država jest to, da kad bi se nekim čudom naglo ponovo oformila, stvorilo bi se pored originala začas još 10 Golih Otoka zbog silne navale nacionalnih izdajnika, počev od onihh izravnih do onih finih, u rukavicama. Jugoslavija je imala svoje slabosti, u to nitko ne dvoji, ali ovakav cirkus kakav mi danas imamo pod nazivom Hrvatska, ta država ne bi podnosila niti u 10% slučajeva. Kakav je to platni sustav u kome nazovi poslodavac može uskratiti zaposleniku mjesečno primanje? Kakav je sustav u kome isti taj poslodavac u slučaju da trenutno nema dovoljno na računu ili sebi hoće kupiti BMW od milijun kuna, ima po zakonu legalno pravo zaposleniku uskratiti plaću da bi podmirio osnovne obveze državi, a radnika tko šljivi?!

VL
IM
Immanuell
11:11 26.04.2012.

Kako je moguće da postoji sustav koji nije u stanju prisiliti nazovi poslodavca da radnicima pored mjesečnih primanja MORA! (pod uvjetom likvidacije tvrtke) redovito uplaćivati doprinose i da to traje više godina u mnogim slučajevima?! Od čega ta \"država\" misli dalje živjeti?! Kako misli održati kritičnu razinu nacionalne svijesti i patriotizma?! Tko je taj koji jaaako voli svoju zemlju koja ga je kroz par godina bez njegove izravne krivice totalno upropastila egzistencijalno?! Neće to dugo, kako god ispalo na kraju, ne može više dugo....

VL
JA
james49
11:22 26.04.2012.

Gosp.Lopov je napisao/la: mozda su i laprdali ali imali su \"ZOR\" koji je imao najveci nivo zastite radnika u Evropi : Radnik nije mogao ostati bez posla i primanja greskom firme, poslodavca, jer je bila solidarna odgovornost...Jednostavno radnik je bioo zasticen ka medvjed u sumi.....i sada kazi da nekada nisi imao jak Sindikat koji je brinuo i o odmorima, rekreacijama, zdrastvu, pomoci ...itd ! ---------------------------------------------------------------------------------------- Imali su ZOR samo ako je to direktor dozvolio. Nemojmo se lagati!

VL
DO
Dončura
11:23 26.04.2012.

Država ima gdje zagrabit samo ako hoće...siva zona...odvjetnici, privatni liječnici, frizeri, ugostitelji i svi oni koji ne izdaju račune za učinjene usluge a takvih je jako veliki broj. Jednako tako stisnuti poslodavce, blokirati račune ako ne isplati ljudima plaće, pa onda doprinose i poreze da nemogu raspolagati sredstvima koje imaju na računima. Ima tu posla i mogućnosti, samo je pitanje ima li dovoljno političke volje da se sve to napravi.

VL
IM
Immanuell
11:24 26.04.2012.

@james49, ako nešto ne znaš pouzdano, ne piši o tome. Apsolutno nisi u pravu. Nikakav direktor nije mogao utjecati na ZOR. Po sili zakona morao ga je primjenjivati. Na kraj pameti nikome nije bilo tako nešto.

VL
AA
aabbcc
11:31 26.04.2012.

Imali su ZOR samo ako je to direktor dozvolio. Nemojmo se lagati! _________________ Na r. svjetima i Sindikalnim zborovima radnici su glasanjem morali potvrdjivati mandat, postaviti direktora na 2-god. sa nadpolovicnim glasanjem kao i druga visoka radna mjesta...Sindikat je uvijekk mogao glasanjem smijeniti direktora na vecinski zahtjev radnika... itd. Ko danas pita radnike ?

VL
AL
alapača
11:37 26.04.2012.

najbolji hrvatski sir zove se Zakon o radu. nek se vlada obračunava s poslodavcima kako zna al ako meni počne kasnit plaća...

VL
OB
-obrisani-
11:40 26.04.2012.

Nema veze što nisu dobili plaću, drug linić će im zato naplatiti porez na imovinu......

VL
SJ
Sve je uzalud
11:40 26.04.2012.

Divno je osjetiti kad je danu kraj kada nema ničeg više kad prestane svjetlu sjaj Divno je osjetiti jad je danu kraj

VL
BB
brle brkić
11:41 26.04.2012.

Ništa čudno u robovlasničkoj državi,čast izuzetcima koji daju za kruh da se može preživit jer im trebaju živi robovi.

VL
BS
bstrabi2
11:43 26.04.2012.

E Moj Narode.Zar vam nije jasno?Da ste sad opet pot čižmom.I da če vas sada gazit.I da če vas sada za robove dati.Samo da se pokažeju u svom svijetlu.Kako su radili prije devedesete.Vračaju se u galopu.Milanović se buni za vizu.Pa ako je sumljiv.I s Rusima šuruje.Tekve Amerika provjereva.Jadranku Kosor nisu tražili vizu.Jer nije crvena...

VL
PU
pusrane
11:44 26.04.2012.

hahahaaa, ovi bi htijeli još i plaću, nije dosta što imaju posao, a oni bi još i plaću.

VL
TH
than
11:50 26.04.2012.

Ma koja placa. Svi ce popiti otkaze, a onda ce zaposljavati ono Mrsicevo roblje za 1600 kuna gdje drzava daje i 1600 kuna, te placa prvu godinu zdravstvenog i staza... Milina. I svi sretni. Placa ide, ide zdravstveno, staz... Sada sto nemas niti za parizer i jogurt, nakon sto platis sa 1600 kuna neki sobicak to je druga stvar.

VL
Avatar BABAMACA
BABAMACA
11:58 26.04.2012.

da se nadovezem na babamacu a ko zna koliko je zakopano vreca u tudjem dvoristu a da ne znamo. Zato kopajmo gospodo kopajmo da bi i mi mukotrpno zaradili , a novce koje ne pronadjemo ode do Cobankovica .Kao stoto rece necu vise u politiku sa dobro naznojenom maramicom od tudjeg znoja a njegovog SRAMA fuj Fuj mmmma nemaju oni srama mi ga imamo mi smo ovu zemlju u propast doveli a ne oni

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.