Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inovacije

Zaboravite daljinski, programe mijenjajte gestikulacijom ruku!

'tv....dijete...televizija...gledanje televizije...daljinski... Obavezno potpisati: PHOTOS.com'
''
19.09.2012.
u 20:48

Uređaj će pratiti sve pokrete koje gledatelj radi s obje ruke, ili s jednom u kojoj se nalazi virtualni miš, i omogućavat će kontrolu nad TV-om

Mijenjanje televizijskih programa daljinskim upravljačem uskoro bi moglo postati prošlost. Naime tvrtka eyeSight Mobile Technologies u suradnji s tvrtkom Innodigital kreirali su nTobeBox set-top box (STB) koji omogućava komunikaciju s televizorom pomoću pokreta ruku.

Kako piše tehnoklik.hr nTobeBox koji pogoni Androidov operativni sustav Ice Cream Sandwich pretvorit će bilo koji obični televizor u \"pametni televizor\" koji osim gledanja konvencionalnih programa omogućava i gledanje streaming sadržaja, ima podršku za aplikacije, video konferencijske pozive, surfanje internetom te prepoznaje vašu gestikulaciju rukama.

Uređaj će pratiti sve pokrete koje gledatelj radi s obje ruke, ili s jednom u kojoj se nalazi virtualni miš, i omogućavat će kontrolu nad TV-om kao da u ruci drži daljinski upravljač.

Tvrtke planiraju u budućnosti ponuditi ovu opciju pružateljima televizijskih usluga kao dio paketa pretplate na digitalnu televiziju.

Komentara 1

IN
InfoMan
17:15 20.09.2012.

Imam takav daljinski i to je totalna glupost. Mos mislit kak je divno lezeci u krevetu, pogotovo na boku, lamatati rukama po zraku i nadati se da ce daljinski skuzit gestu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije