Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska marka

VIDEO Neravnine upija neprimjetno, a ima i dobru zvučnu izolaciju: Isprobali smo obiteljski SUV sa 150 konja

Foto: Sandra Mikulčić
1/8
22.02.2024.
u 08:00

Cupra Ateca i s ovim se motorom može dinamično voziti, budući da u tom smjeru idu postavke ovjesa: auto je utegnut, upravljiv, cestu jako lijepo drži, naginje se tek minimalno. U kombinaciji je i već dobro poznat i više puta hvaljen 7-brzinski DSG automatski mjenjač

Pri spomenu Cupre, većini je odmah pred očima neki utegnut, sportski model. Tako je to još od onih dana kad je Cupra bila Seatova sportska linija, No, Cupra je već neko vrijeme samostalna marka i, iako prvenstveno sportskog duha, a zadnje vrijeme i električnoga srca, na test nam je stigla obiteljska Cupra Ateca sa 150 benzinskih konja. Je li to dovoljno za kompaktni SUV? Jest, mišljenja smo, ako vam nije do jurnjave, već uživate u ležernoj vožnji. Mada, i to ‘ležerna’ valja shvatiti malo šire, jer Cupra Ateca i s ovim se motorom može dinamično voziti, budući da u tom smjeru idu postavke ovjesa: auto je utegnut, upravljiv, cestu jako lijepo drži, naginje se tek minimalno. Početni 1,5-litreni benzinski motor Atecu do stotke potjera za umjerenih 9,3 s. Maksimum joj je na 199 km/h. U kombinaciji je i već dobro poznat i više puta hvaljen 7-brzinski DSG automatski mjenjač. Daje dozu komfora, brz je, pogotovo u sportskom modu rada. S druge strane, zahvaljujući tom istom, zaista dobrom ovjesu, Ateca neravnine upija gotovo neprimjetno. Dodamo li tome dobru zvučnu izolaciju, putovati u njoj prilično je ugodno. Prosjek potrošnje na testu nam je bio 7,7 l/100 km.

 

VEZANI ČLANCI:

Ateca je zanimljiva i prisjetimo li se Cuprinih početaka kao samostalne marke, jer Cupra je upravo s ovim modelom napravila prve samostalne korake. Uz Leon, Atecu je Cupra preuzela od Seata, no u Cuprinoj je izvedbi taj model naglašenijeg dizajna, s prestižnijim detaljima. Izgleda šminkerskije. U kabini mjestimično uočavamo kvalitetnije materijale, ergonomija je uzorna, prostora i na prednjim i na stražnjim sjedalima auta dugog 439 cm ima u izobilju. Sportska školjkasta sjedala ono su što i očekujemo od Cupre – odlično podupiru tijelo i udobna su. Prtljažnik je raskošnih 485 litara zapremine. Digitalni instrumenti od 10,25" su prilagodljivi, na 9,2-inčnom centralnom zaslonu multimedije lako se snaći – zahvaljujući i klasičnim prekidačima za pojedine funkcije. Oprema testnog modela Cupra Ateca 1,5 TSI DSG Boost bogata je, od važnijih stavki tu su 19” aluminijski naplatci, automatska dvozonska klimatizacija, digitalni instrumenti, navigacija, kamera za parkiranje, parkirni senzori sprijeda i straga, grijana sportska sjedala, bežični punjač mobitela… Testni primjerak stoji 42.296 €, dok osnovna Cupra Ateca košta 39.384 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije