Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKLON ZA SVE

Utimativni vodič za kasnu kupovinu najpopularnije igre ovog Božića i savjeti kako odabrati savršeni poklon za svog gamera

PlayStation
Foto: Shutterstock
21.12.2021.
u 12:31

Otkrijte najbolje darove za igrače na PS4 i PS5 u 2021. Oduševite prijatelje i obitelj nizom darova za najpopularniju konzolu!

Nismo se ni okrenuli, a sezona kupovanja nam je opet počela stvarati probleme. Dok kupovina simboličnih poklona i nije tolika “tlaka”, za vašeg omiljenog gamera, bilo da je tinejdžer godinama ili u duši, ipak želite odabrati poklon koji će ih natjerali na malo više od "Huh, hvala, valjda." A gamera je sve više jer nas je naše nedavno vrijeme u zatvorenom prostoru pretvorilo u (hard core) igrače i mnogi više ne žele zamišljati vikend bez malo kvalitetnog vremena provedenog sa slušalicama na ušima s prijateljima u virtualnom svijetu.

Dakle, ako želite potaknuti više reakcija od uobičajenog gunđanja svojih tinejdžera i drugih nezahvalnih voljenih osoba koje vole kratiti vrijeme na “plejki”, prikupili smo neke potencijalne darove koje će pravi igrači cijeniti, voljeti i smatrati ultimativnim poklonom ovog Božića. Bez obzira na to za koga kupujete - ili vaš proračun - u nastavku je zbirka najboljeg što gamer može poželjeti.

Igre

Sigurno vam je poznata sljedeća situacija, vaš tinejdžer odmata poklon s iščekivanjem u očima, na prvi pogled otvorenog poklona obrve se podižu dok im se lice skuplja, okrećući pogled na vas s dara u svojim rukama - to je onaj pogled koji vam jasno komunicira strašno, neizgovoreno pitanje: Zašto, točno, misliš da je ovo bila dobra ideja?

Za one koji ne igraju videoigre, kupnja igara za gamera može biti rizična. Morate shvatiti da je to isto kao i kod svakog hobija kojem ljudi posvećuju sate i sate svojeg slobodnog vremena, ta ih strast čini vrlo posebnim u pogledu onoga što žele (ili ne žele). Zato uz malo uloženog vremena i truda možete “bezbolno” izabrati odličan poklon.

Bacite pogled koje sve naslove vaš gamer ima razbacane okolo i koju igru najviše voli igrati, a najsigurnije je pitati prijatelje koje naslove obožava. Kada skupite par informacija i znate žanr koji vas zanima, onda je sve lakše.

Igre za djecu i obitelj
Iako danas većinu igara mogu igrati klinci svih uzrasta, ove su igre prilagođene za sve uzraste i baš svatko se može zabaviti igrajući ih. Uz njih nećete brinuti hoće li im brzo dosaditi i hoće li kasnije dolaziti s čudnim pitanjima na koje još niste spremni. Ako želite provesti neko vrijeme sklupčani na kauču, “mozak na paši” dok vi gnječite neke gumbe i povezujete se s djecom, ovo su igre za igranje.

Sackboy™: A Big Adventure (do 26.12. na popustu) velika avantura nastala kao spinoff Little Big Planeta, pa će se neki stariji gameri sjetiti doba Playstationa 3 i popularnog “vrećastog dečka”. Ovog puta se vratio s vlastitom avanturom uz izuzetno kreativne nivoe koji podsjećaju na doba PlayStationa 3 i skakanje po raznim platformama. Igra je lagana i opuštajuća pa je zabava garantirana, posebno ako nađete ekipu za igranje u četiri igrača. Ova zabava zagarantirana je za 299kn što je preporučena maloprodajna cijena u promotivnoj akciji.

Ratchet & Clank: Rift Apart pruža istinsko iskustvo sljedeće generacije konzola zahvaljujući svojim zadivljujućim vizualima, posebnim kontrolama i nevjerojatno brzom vremenu učitavanja. Uzbudljiva borba, nove razine i nezaboravni likovi čine ovu ekskluzivu za PlayStation 5 ključnom kupnjom ovog Božića za samo 449kn što je preporučena maloprodajna cijena. Popust vrijedi samo za fizičke kopije odabranih PS4 I PS5 igara.

A ako imaju sve te igre, teško je pogriješiti s najnovijim FIFA 22 i NBA2K22 naslovima, ove megapopularne igre su najtraženija roba svakog Božića, a ista stvar je i ove godine. Teško je reći tko će biti sretniji, klinci ili oni malo veći, pa se nemojte začuditi ako ih zateknete doma kako rade planove za vikend turnire i “obiteljsko prvenstvo” s bratićima, sestričnama, stričevima, tetkama, pa čak i pokojim bakama i djedovima.

Igre za utrkivanje

Za auto entuzijasta srećom nemate puno razmišljanja, ako svaki vikend jedva čeka Formulu 1 i nakon utrke sjeda za kontroler i pokušava oboriti rekord staze, tu su dva sigurna naslova.

Gran Turismo Sport PS Hits  (koji je do 26.12. na popustu), omiljeni klasik koji iz godine u godinu postaje sve bolji izgleda odlično i garantira sate i sate vožnje. Tu su i svi auti koji krase na posterima krase zidove soba, a vaš gamer zaluđen oktanima i brzinom neće skinuti ruke s kontrolera ili volana. Ova nezaobilazna igrica košta 79kn.

Destruction AllStars (do 26.12. na popustu) je malo drugačiji žanr vožnje, ali jednako zabavan. U svojoj osnovi, iako se radi o autima, ovo je puno dinamičnija igra koju možete zamisliti kao hibrid Fortnitea i Gran Turisma, pa ako gamer više voli akciju i destrukciju, ovo je naslov za njega. Destruction AllStars nudi brzu zabavu za koju ne treba odvajati puno vremena. Sudaranje vozilima nije bilo ovoliko zabavno od pojave Carmageddona i prvih sličnih naslova pa možda i neke bivše gamere uhvati doza nostalgije i zaigraju s “novim” klincima po blagdanskoj cijeni od 99 kn.

Akcijska pustolovina

Video igre mogu biti puno više od običnog kraćenja vremena. Mogu biti ublažavatelji stresa, mogu djelovati kao poticaj za razmišljanje o drugim perspektivama koje nikada ne bismo uzeli u obzir, dopuštajući nam da proživljavamo različita iskustva. Ali iznad svega, videoigre su bijeg od stvarnosti koji priča nevjerojatne priče i prikazuje čudesna okruženja o kojima smo mogli samo sanjati. A nijedan žanr to ne radi dobro kao akcijske pustolovine. Ako znate da su na repertoaru stalno igre poput God of warThe Last of Us ili Uncharted, onda su ovo naslovi s kojima nećete pogriješiti.

Returnal (do 26.12. otkriva priču o Selene Vassos nakon što se srušila na vanzemaljski planet zvan Atropos. Dok ona izlazi iz svog broda i pokušava locirati podrijetlo tajanstvenog signala, stvari vrlo brzo počinju postati vrlo čudne. Igra je puna likova koji vam uvijek imaju nešto novo za reći na temelju vaših uspjeha, neuspjeha i ukupnog napretka pa uz veliki izbor oružja od kojih svako ima široku paletu zanimljivih mogućih osobina, igra konstantno drži igrača napetim. Returnal je ekskluziva za PS5 pa je tim više vrlo poželjna ako vaš gamer ima najnoviju konzolu. Ovo zadovoljstvo doći će vas 449kn po blagdanskoj cijeni.

Ghost of Tsushima Director’s Cut (do 26.12. na popustu) je ovogodišnji vrhunac igara otvorenog svijeta (open world games). Otok Iki je zapanjujuće lijep, a tehničke nadogradnje čine ga još ugodnijim. Ova igra bez problema stoji uz bok najboljim igrama na platformi, a ako ste čuli da vaš gamer spominje open world igre, sada je vrijeme za ovu igru za 449 kn. Preporučena maloprodajna cijena. Popust vrijedi samo za fizičke kopije odabranih PS4 I PS5 igara

Death Stranding Director’s Cut (do 26.12. na popustu je izuzetno zanimljiv naslov gdje igrate apokaliptičnog poštara, Sama, koji pokušava oživjeti Ameriku uništenu nadnaravnom eksplozijom koja je uništila barijeru između života i zagrobnog života (da, dobro ste pročitali). Usred cijelog dijaloga o nadi, vjerovanju i smrtnosti, hordi nadnaravnih bića koji vam ne žele dobro, Death Stranding je zapravo igra o tome kako je teško izaći kada dobijete bebu. Vizualno izgleda bolje od većine igara koje su trenutačno na tržištu pa bi ovo mogao biti poklon o kojem će vaš gamer još dugo pričati. Za ovo zadovoljstvo izdvojit ćete 299kn.

PlayStation HITS

Ako vidite PS4 igre na policama trgovina s oznakom 'PlayStation Hits', mogli biste se zapitati što to znači? Je li to normalna igrica ili dobivate drugu verziju igre, nekakvu lošiju? Ne bojte se, ne samo da su normalne igre, nego su dodatno snižene, pa ćete moći izabrati odlične igre po najpovoljnijim cijenama.

PlayStation Hits je jednostavno ime koje je PlayStation dao svom nizu ponovno izdanih klasičnih igara za PlayStation 4. Svaka igra u asortimanu bila je velika uspješnica ili komercijalni hit (ili oboje), što je Sony smatrao prikladnim za ponovno izdanje po nižoj cijeni koja će pomoći vlasnicima PS4 da nadoknade izgubljeno ako ih nisu igrali prije. Trenutačno su na popustu do 26.12. cijeni od 79kn što je preporučena malopodrajna cijena. Popust vrijedi samo za fizičke kopije odabranih PS4 I PS5 igara.

Igre poput God of War, The Last of Us Remastered ili Horizon Zero Dawn Complete Edition, koji su do nedavno koštali u rangu najskupljih igara i možda bili nedostižni, danas su cjenovno vrlo prihvatljivi, a i dalje su jedne od najboljih igara u svojim žanrovima, što ih čini idealnim poklonima ovog Božića.

Preporuke za dodatnu opremu

Bez obzira na to koristite li konzolu PS4 ili PS5, PlayStation vas nikada neće iznevjeriti pri vašim apetitima za dobrom igricom, a srećom, dodataka nikada dosta, pa su oni jedni od najsigurnijih poklona za bilo koju prigodu.

Bežićne 3D Slušalice - moderne igre postale su prava mala remekdjela što se tiče zvuka i muzike, a za dobar zvuk potrebne su i dobre slušalice, kako bi igrači nesmetano uživali bez maltretiranja ostatka kućanstva. Slušalice nisu samo bitne radi zvuka, jer je međusobna komunikacija postala ključ uspjeha u online igrama. A nemojte se začuditi ako će i drugi posuđivati slušalice za slušanje muzike jer su gamerske slušalice uglavnom kvalitetnije i prilagođene za sve frekvencije kako bi dale realističan dojam igranja.

PS store darovne kartice Imati PlayStation i preplatu sjajan je plan. Preplata na mjesec, tri ili godinu - jedini je način na koji možete igrati PS4 i PS5 igre na mreži i pristupiti pohrani u oblaku za spremanje, ali postoji potencijalno još veća prednost: besplatne igre. Tako je, početkom svakog mjeseca PlayStation vam daruje dvije besplatne igre, a na vama je da ih zadržite i igrajte se do mile volje sve dok je vaše članstvo u PS Plusu aktivno. Uz dvije ili tri besplatne igre za PS4 I PS5  svaki mjesec, kao i dodatne popuste tijekom rasprodaja i drugih promocija, članstvo se brzo isplati. A za kupovinu u trgovini PS storeu nadoplatu članstva ili jednostavnu in game kupovinu, najbolje su darovne kartice. Baš kao i u shopping centrima, one su najbolji poklon ako ipak nemate ideju što pokloniti vašem gameru, a za razliku od dosadnih shopping centara i “praktičnih” poklona, s ovim bonom će svaki gamer biti oduševljen.

Sadržaj nastao u suradnji s PlayStationom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije