Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HONDA CIVIC TOURER

Sportski duh u izduženoj karoseriji po mjeri obitelji

Honda Civic Tourer
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
26.05.2014.
u 17:00

Vrlo izravan upravljač i odlično namješten ovjes vozaču pružaju puno zadovoljstva u vožnji, što je i inače Hondina osobina

Honda je zadnji put ponudila karavanski Civic u šestoj generaciji svog kompakta (aktualna je 9. generacija), a uspjeh u Europi nije bio naročit. U Hrvatskoj je, pak, bio prava rijetkost. Honda s novim Civic Tourerom ima drugačije planove, a koliko Japanci vjeruju u svoj karavan pokazuje i što u britanskom prvenstvu turističkih automobila (BTCC) nastupa Civic Tourer umjesto sportskog hatcha. I pobjeđuje.

Karavanski Civic pravi je obiteljski automobil 23,5 cm dulji od peterovratnog modela (ukupno 453,5 cm) i najprostraniji u klasi, u kojoj se proizvođači natječu tko će ponuditi veći prtljažnik. Civic Tourer nudi 624, Octavia Combi i Peugeot 308 SW 610, a Golf Variant 605 litara. Ali, Civic Tourer nije samo najprostraniji već je i najpraktičniji u segmentu zbog čarobnih stražnjih sjedala kojima se jednim potezom nasloni mogu oboriti u razinu prtljažnika te tako osloboditi prostor od 1668 litara.

Vrlo izravan upravljač i odlično podešen ovjes vozaču pružaju puno zadovoljstva u vožnji Civic Tourera, dok novi 1,6-litreni dizelski motor od 120 KS radi kao uglađena urica, vrlo mirno i bez buke, a zbog okretnog momenta od čak 300 Nm vozi se ugodno od niskih okretaja. U bilo kojem režimu vožnje potrošnja neće biti viša od 6,5 litara. Želite li biti štedljivi na otvorenoj cesti bez problema možete voziti i s potrošnjom ispod 5 l/100 km. Prosjek nam je bio 5,8 l/100 km.

Jedina prava mana je cijena, koja nije mala, ali treba imati na umu da se za nju nudi konkretan automobil s odličnim i štedljivim dizelskim motorom. Tko si može priuštiti, neće pogriješiti. Odlično opremljena verzija Sport stoji 189.990 kuna, a početna verzija Tourera s 1,8 benzincem od 142 KS košta 172.000 kuna.

>> Obiteljska krstarica 
u koju stane baš sve što poželite

>> Prvak prostranosti 
sa 610 litara prtljažnika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije