Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTEL

Samo 38% ispitanika zadovoljno ponudom prijenosnika

laptop
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
08.07.2014.
u 09:00

Muškarci su u prosjeku za svoje savršeno prijenosno računalo spremni dati 6000 HRK, a žene tek 4500 kuna

Intel je istražio kako Hrvati kupuju prijenosna računala, što im je važno pri odabiru te koliko su novca spremni izdvojiti. Hrvatice su dobro upoznate s informacijskim tehnologijama i vrlo pragmatične pri donošenju odluke o kupnji. Žene su pragmatične pri odabiru osobnog računala.

“Pri odabiru novog računala žene u Hrvatskoj najprije uzimaju u obzir performanse, funkcionalnost, trajanje baterije, cijenu i procesor. Dodirni zaslon, izgled i boja nisu im tako važni jer su se ti kriteriji našli na kraju ocjenjivačke ljestvice. Slično je i u muškaraca kojima su na prvom mjestu performanse, funkcionalnost, procesor i trajanje baterije. U svakom slučaju, Hrvatice i Hrvati svojim preferencijalnim kategorijama te odlukama o kupnji izražavaju svoje stvarne potrebe, a ne one trendovske”, izjavio je Pavel Svoboda, Intelov predstavnik za odnose s javnošću u srednjoj i istočnoj Europi.

Tek nešto više od 38 posto ispitanih Hrvatica i Hrvata našlo je na tržištu prijenosno računalo koje odgovara njihovim zahtjevima. Otprilike trećina ispitanih Hrvata bila bi spremna za savršeni prijenosnik platiti više od 6500 kuna, a kod žena je taj postotak manji i iznosi oko 22 posto. Muškarci su u prosjeku za svoje savršeno prijenosno računalo spremni dati 6000 HRK, a žene manje od toga, tek 4500 kuna. Najbliže ideji o savršenom računalu još je uvijek klasični prijenosnik (34%), a slijede prijenosnik s dodirnim zaslonom (25%) i nova kategorija hibridnih prijenosnika (12%).

U Hrvatskoj je u istraživanju o korištenju i odabiru prijenosnih računala sudjelovalo 511 ispitanika u dobi od 20 do 40 godina, od kojih 245 žena i 266 muškaraca.

>> Evo zašto prijenosna računala najčešće završe na popravku

Jeste li zadovoljni ponudom prijenosnih računala?

Komentara 2

SK
SkeNzi
10:56 09.07.2014.

Ali zato postoji internet i web trgovine na kojima se moze pronaci sto vam treba. Schenker racunala na primjer mozete sami konfigurirati i na taj nacin dobiti tocno sto vam treba. Uz to mi se cini i da su jeftinijii od razvikanih marki. :)

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
12:49 19.07.2014.

ovi dva u jedan i touch screen su katastrofa previse ih je u ponudi, tako da je teze naci normalni laptop ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije