Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO U HRVATSKOJ

Redizajnirani Space Star i Outlander PHEV

Mitsubishi Space Star
Foto: mitsubishi
1/3
26.03.2016.
u 17:00

Četiri godine nakon predstavljanja nasljednika Colta, u Hrvatsku je stigao osvježeni model mališana te plug-in hibridni Outlander

Japanski Mitsubishi dokazani je majstor u proizvodnji malih, praktičnih, ali i za klasu kojoj pripadaju vrlo prostranih automobila. Pravi je primjer te filozofije gradski model Space Star, nasljednik popularnog Colta, čija je redizajnirana verzija prve generacije predstavljene 2012. upravo stigla na naše tržište.

Space Star je dobio nove svjetlosne sklopove sprijeda i straga, kao i odbojnike s puno širom donjom rešetkom ukrašenom kromiranim obrubom pa sada izgleda ozbiljnije i elegantnije. Space Star izgleda robusnije i zbog povećanja dužine sa 371 na 379,5 cm. Doduše, većina tog povećanja utrošena je na odbojnike i stražnji spojler, a ne na prostor u kabini.

Ali, Space Star je i do sada bio vrlo prostran za svoj segment (jednovolumenski oblik s dimenzijama između A i B segmenta) s vrlo solidnim prtljažnikom od 235 litara koji se preklapa u omjeru 60:40. Glavni adut Space Stara jest njegova okretnost u gradskim gužvama, koje su njegovo prirodno okruženje. Ali, kompaktnost i čvrsta izrada djeluju sigurno i na velikim brzinama na autocesti.

Mitsubishi u Space Staru nudi dva benzinska trocilindarska motora. Početni je 1-litreni sa 70 KS, a snažniji 1,2-litreni sa 80 KS. Na našem je tržištu predviđena prodaja samo jačeg motora, a u Mitsubishiju su odlučili ponuditi samo srednju opremu Invite, uz dvije moguće doplate od po 3000 kuna – za metalik boju i 15-inčne lakometalne naplatke. Dakle, 88.230 kuna koliko stoji početna verzija Space Stara u Hrvatskoj ne djeluje skupo ako se zna da se za to dobije jači živahan motor (11,7 s do stotke i 180 km/h najveća brzina) i bogata oprema koja uključuje i tempomat, klima-uređaj, halogena prednja svjetla, krovni spojler, kožom obložen upravljač i ručicu mjenjača...

Druga dostupna verzija ima isti motor i opremu, ali dolazi s automatskim CVT mjenjačem. Za nju treba izdvojiti 98.838 kuna.

>> Prostraniji u kabini, ostao kompaktan za gradski promet. Cijena kreće od 79.900 kuna

>> Japanski sedmerosjed nudi premium osjećaj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije