Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija u Nacionalnom parku

Povoljnije na Plitvička jezera: Ulaznice na tjedan dana jeftinije, ni za odrasle neće biti 40 eura

Plitvička jezera
Foto: Envato Elements
09.09.2023.
u 12:00

Ulaznice je obvezno kupiti online, a iz Nacionalnog parka preporučuju da unaprijed odaberete jedan od programa posjeta ili preuzmete njihovu aplikaciju

Već tradicionalni promotivni tjedan Nacionalnog parka Plitvička jezera ove će se godine održati od 1. do 8. listopada. Ovu destinaciju iznimne prirodne ljepote obožavaju milijuni pospjetitelja iz cijelog svijeta, a za naš su standard redovne cijene ulaznica visoke pa mnogi s nestrpljenjem (do)čekaju akcijske niže cijene. Ovogodišnji će promotivni tjedan, najavljuju iz Nacionalnog parka, biti posebno obilježen uz važnu 44. obljetnicu od međunarodnog značaja – dan kada su Plitvička jezera uvrštena na UNESCO-v Popis svjetske prirodne baštine.

Dakle, za promotivni tjedan pripremljene su posebne cijene ulaznica. Posjetitelji će u tom, prvom tjednu listopada - kada jesenski dani okupaju Plitvička jezera najljepšom paletom boja koje daju poseban ugođaj šumama, jezerima i slapovima - moći povoljnije doživjeti svih 16 smaragdnih jezera. Cijena ulaznice za odrasle iznosi 10,00 € (75,35 kn), za studente 6,50 € (48,97 kn) i djecu (7-18 god.) 4,50 € (33,91 kn).

To je značajan popust, s obzirom da je trenutna cijena za odrasle (za kartu kupljenu do 15 sati) 40 eura. Iza 15 sati, odrasli moraju izdvojiti 26,50 eura. Za djecu cijena je 15, odnosno 9 eura.

VEZANI ČLANCI:

Ulaznice je obvezno kupiti online, a iz Nacionalnog parka preporučuju da unaprijed odaberete jedan od programa posjeta ili preuzmete njihovu aplikaciju kako biste što bolje isplanirali svoj posjet.  U aplikaciji se nudi mogućnost označavanja parkirnog mjesta; tamo možete naći informacije o smještaju i restoranima, općenite informacije o parku kao i poučne sadržaje o vrijednostima najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj. Za one koji žele i konkretniji odmor u jesenskoj idili pripremljene su i posebne ponude jesenskih aranžmana u hotelima Jezero i Plitvice smještenim u srcu Parka.

VIDEO Razoran potres u Maroku 

Komentara 1

MI
mikimouse12
14:09 09.09.2023.

Prosla udarna sezona pa sad kao da se malo isprse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije