Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nizozemski sud

Piratima zabranjena objava načina zaobilaženja blokade Pirate Baya

The Pirate Bay
Arhiva VL
11.05.2012.
u 17:36

Zabrana Piratskoj stranci Nizozemske dolazi nakon žalbe antipiratske skupine Brein

Nizozemski sud zabranio je tamošnjoj Piratskoj stranci da objavljuje načine na koje se može zaobići blokada internetskog servisa za dijeljenje linkova Pirate Bay, prenosi BBC. Sud u Haagu odluku je donio nakon žalbe antipiratske skupine Brein, koja predstavlja nizozemsku glazbenu i filmsku industriju.

Sud je ranije naredio najvećim nizozemskim davateljima pristupa internetu, kojih je sedam, da blokiraju pristup švedskoj stranici. Ovu posljednju odluku Piratska stranka Nizozemske nazvala je "pljuskom za slobodni internet" te još jednim korakom prema cenzuri.

– Sve više dijelova interneta bit će cenzurirano zbog mogućeg korištenja za pristup stranicama koje krše zakon, sve dok veći dio interneta ne postane nedostupan – izvijestila je stranka na svojim službenim stranicama.

Pirate Bay, servis s linkovima koji se većinom koriste za skidanje piratske glazbe i filmova, našao se na udaru antipiratskih kampanja u više zemalja. Krajem travnja blokadu je naredio Vrhovni sud Velike Britanije, no tamošnja piratska stranka i dalje nudi načine zaobilaženja blokade.

Komentara 2

EU
eurobanana
18:13 11.05.2012.

UseNeXT 3 monate gratis . goglajte i imate pirate bays bez znakova straha da vas moze netko tuziti . serials.ws DOZVOLJEN . itd . skinite ORGINAL demo software i zaobidjete sa drugim PATENTOM . ilegala ili ne ilegala ))))))) PITANJEPITANJE SAD ((((((((( . ????????????????????????????? . zakonski dozvoljeno....tumacenje zakona ilegala...........ipak EU paragraf 505 bez crte i podstavka § 707---izakon § 402 podstavka 1 odlomak45

EU
eurobanana
18:30 11.05.2012.

jos veca BANANA . pirati vladaju NJEMACKOM . LEGALNO . humor o piratima............... . hah hahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije