Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HYUNDAIJEV NOVITET

Nova Sonata je veća, sigurnija i luksuznija

Hyundai Sonata
Hyundai
26.03.2014.
u 09:48

Novi model očekuje se izvan Južne Koreje u drugoj polovici ove godine

Hyundai je u ponedjeljak u Južnoj Koreji organizirao svjetsku premijeru nove Sonate. Ova limuzina srednje klase narasla je u širinu i dužinu o odnosu na prethodnu generaciju, luksuznija je, navodno je sigurnija zahvaljujući, između ostalog, većoj upotrebi čelika visoke čvrstoće AHSS, a implementirana su i neka premium tehnološka rješenja prvi put viđena u lani predstavljenom Genesisu.

Na korejskom tržištu u ponudi su tri motora: 2.0 CVVL, 2.4 GDi i 2.0 LPi od 168, 193 i 151 konjske snage. Kupci mogu birati između automatskog i ručnog mjenjača od šest brzina. Prednji ovjes je MacPherson, a stražnji multi-link.

Prva Sonata predstavljena je 1985. godine, a dosad je prodana u ukupno gotovo sedam milijuna primjeraka. Posljednja generacija predstavljena je 2009. godine, dok se nova, rezultat trogodišnjeg razvoja i ulaganja od oko 450 milijardi wona (oko 2,3 milijarde kuna), izvan Južne Koreje očekuje u drugoj polovici ove godine. Hyundai u 2014. želi prodati ukupno 228.000 primjeraka, od čega 63 tisuće u Koreji, a cilj za 2015. je 338.000 primjeraka.

>> Obiteljski Grand Santa Fe pojačao ponudu Hyundaija

>> Hyundaijev crossover vozi na vodik iz izmeta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije