Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT ZA NAKLONOST

Nosivi uređaji prodiru u gamersku industriju vrijednu 93 mil. dolara

Larry Page
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
24.03.2014.
u 17:39

Google Glass prve su na listi proizvoda koje će testirati industrija videoigara, a koji će promijeniti industriju

Nosivi uređaji poput pametnih naočala Googlea, Oculus Rifta, pametnih satova, narukvica, tvrde analitičari, novi su izazov za videogaming industriju vrijednu 93 milijuna dolara. Insajderi tvrde da se stvaraju novi, i to nosivi, proizvodi koji će iz temelja promijeniti tržište igara. Naime, novi uređaji zahtijevaju novi pristup bilo da se radi o dizajnu ili tehnologiji. Mobilni gaming je pred velikom promjenom, tvrdi developer Shawn Hardin. Kada se radi o mobitelima, Google i njegov Android dobivaju smartphone rat globalno gledano budući da mu u tome pomažu takozvani low-end uređaji, odnosno mobiteli niže kvalitete i cjenovnog ranga koji operiraju na Androidu. No, bitka između Applea i Googlea odnosno Androida i iOS-a je puno neizvjesnija kada se radi o razvijenim zemljama.

Flurry, tvrtka za istraživanje, pokazala je da su korisnici - gameri dviju platformi - gotovo jednako podijeljeni kada se radi o velikim tržištima poput Kine, Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Japana, dok je Južna Koreja zbog Samsunga ipak naklonjenija operativnom sustavu Android koji Samsung u većini slučajeva podržava. Apple je pobjednik u Japanu, no u Kini vodi Googleova platforma. Ima čak 251 milijun uređaja bilo Android ili iOS koji se koriste za igranje igara u Kini. U Japanu se igra na 33 milijuna uređaja, dok se u SAD-u igra na 238 milijuna uređaja.

Kako zaključuju analitičari, dominacija Androida je tu i budućnost izgleda svijetla za Google. Ipak, sami volumen ne osigurava zaradu. Prosječna cijena aplikacije na Androidu je šest centi, dok su Appleovi proizvodi prosječno 19 centi na iPhoneu i 50 centi na iPadu. Kreatori igara iskušavaju drugačije modele zarade koji ne zahtijevaju plaćanje unaprijed, već naplaćuju tijekom igre za napredovanje po razinama poput Candy Crush.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Foto: Reuters/PIXSELL

>> Internet ćemo nositi na sebi

>> Sada su u modi nosivi internet, povezani dom i pametni auti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije