Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što se dogodilo

Nesreća na autocesti: Baterija zapalila Teslu?

Zapalio se automobil Tesla
Foto: Reuters/PIXSELL
16.05.2018.
u 19:50

Veliki problemi zahvatili su kompaniju milijardera Elona Muska, u nerazjašnjenoj nesreći u Švicarskoj poginuo je 48-godišnji Nijemac

Na sve što se u posljednje vrijeme događa u kompaniji Elona Muska, objavljene su dramatične fotografije zapaljene Tesle na cesti u Švicarskoj pored Ticina. U plamenu je poginuo 48-godišnji Nijemac, uzroci se nesreće još istražuju, a jasno je kako se odmah krenulo sa špekulacijama da je krivac plamenu baterija.

Tako su, doduše, brzopleto, zaključili i švicarski vatrogasci navodeći na svojem Facebooku kako je do zapaljenja vozila došlo uslijed naglog povećanja temperature što su prouzročile litij-ionske baterije. Post je ubrzo maknut te je i policija okruga Ticino navela kako je doista teško zaključiti što je prouzročilo uništenje Tesle. Automobil je udario u ogradu pored ceste te se, dakle, zapalio. Tesla je u službenom priopćenju izrazila duboko žaljenje zbog nesreće te kako nije dobila podatke iz automobila koji bi pomogli zaključiti što se dogodilo.

Reuters je objavio listu Teslinih operativaca koji su napustili kompaniju, osmorica su to učinila samo ove godine.

S druge strane, specijalizirani web Electrec objavio je da je Tesla konačno na putu dostizanja proizvodnje 500 komada Modela 3 dnevno. Također je objavljeno da Tesline dionice sada kupuje i George Soros.  

Ključne riječi

Komentara 22

IL
ilijan1a
20:49 16.05.2018.

Najveća glupost su ti električni automobili. M dugo traje punjenje baterije, m brzo se troši kratak vijek trajanja baterije. Totalni promašaj!

Avatar loka
loka
21:54 16.05.2018.

prva Tesla u Splitu.....

VI
Vito
08:16 17.05.2018.

Bilo bi zanimljivo kad bi elektriku metnuli u autobuse, traktore, plovila i kamione. __ Ovako ovi sitni jadni autići samo pokazuju svu bijedu kapitalizma i bogatih dokonih niškoristi. __ Evo, sad mi ispred kuće 60 pojedinaca troši litre fosilnog goriva, a samo sjedi pred crvenom žaruljom iznad ceste čekajući pojavu zelene žarulje. __ Čak se davatelji "usluge" zelene, žute i crvene žarulje ne trude šparati na električnoj energiji pa ne mijenjaju "obične" s led žarulajma. __ Očito poginuli vozač "tesle" nije bio namjenjen drugoj svrsi. __ Da je bio namjenjen drugo svrsi vozio bi električni kombajn ili električnu sijačicu. __ Novinari bi morali pitati proizvođača/e električnih vozila: Zašto ne ugrađujete svoje motore u traktore, kamione, plovila, autobuse??? __ Na primjer - Rimac je izgradio električno vozilo koje ima više od 1000 "konjskih snaga", a traktoru "treba" oko 100 - znači dovoljno je samo prilagoditi brzinu za traktor da bi "seljak" imao uštede ne kupujući "plavi dizel", nego preko noći trošeći "jeftiniju struju" punoi traktor "za sutra". __ I sigurno ne bi tako lako zgorel zbog brzine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije