Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanje na tržištu

Kakva je ponuda automobila: Najskuplji karavan stoji 880.000 kn

Njuškalo
Foto: Njuškalo
1/2
21.09.2017.
u 12:54

Od trenutačno aktivnih oglasa, čak 87 posto karavana su dizeli

Na Njuškalu je u prošlom mjesecu predano 15 tisuća novih oglasa za osobne automobile koji su na prodaju. Trenutačno je aktivno 25 tisuća oglasa za osobne automobile, nudi se 799 različitih modela, a najviše VW Golf, BMW serije 3 te Opel Astra.

U prošlom mjesecu najbrže je prodan automobil na Njuškalu za nevjerojatne 33 minute. Riječ je o redovno servisiranom Hyundai Atosu, kojemu je oglašena cijena bila samo 500 eura. Najniža cijena realizirane prodaje u kolovozu iznosila je nešto manje od 2.000 kuna. Riječ je o registriranom Citroenu AX, koji je prodan četvrti dan od predaje oglasa.

Najpregledavaniji automobili u kolovozu bili su automobili marke VW Passat, Fiat Punto te Opel Astra.

Od tipova karoserije najviše se nude limuzine i hatchback, a na trećem mjestu su karavani (oko 15 posto ukupne ponude). Karavani su sve zastupljeniji na našim prometnicama. Zbog veličine prtljažnika moguć je utovar većih količina i obujma stvari nego što je slučaj kod limuzina.

Foto: Njuškalo/UESyndication/PIXSELL

Među karavanima oglašenima za prodaju najzastupljeniji su modeli VW Passat Variant te Renault Megane Grandtour, Škoda Octavia Combi i Opel Astra karavan. Dok je kod ukupne ponude od 10 najzastupljenijih modela njih 9 proizvedeno u Njemačkoj, kod karavana je situacija drukčija. Tako su, primjerice, tri modela francuske proizvodnje u top 10 najzastupljenijih modela karavana.

Prosječna starost oglašenih karavana je 10 godina. Prema markama, najmlađi karavani su od Kie i prosječno su stari 5 godina, dok su najstariji karavani Daewoo, čija je prosječna starost 18 godina.

Od najpopularnijih marki, oglašeni karavani VW prosječno su stari 10 godina, BMW i Renault 9,5 godina, dok je prosječna starost karavana Audi 10,5 godina. Od 10 najzastupljenijih marki karavana, na Njuškalu su najmlađi Škodini karavani nešto stariji od sedam godina, dok su najmanje prešli vozači Volvo karavana (prosječno 136.000 km).

Od četiri najzastupljenija karavana na Njuškalu, a to su VW Passat Variant, Renault Megane Grandtour, Škoda Octavia Combi te Opel Astra karavan, godine proizvodnje 2011., na vrijednosti je od kolovoza 2015. do danas najmanje izgubila Astra koja ove godine u usporedbi s 2015. godinom ima 14 posto nižu cijenu. Najveći pad cijene od 2015. godine do danas ima Škoda Octavia, koja je ove godine u kolovozu imala 28 posto nižu cijenu u odnosu na isti mjesec 2015. godine. Renault Megane Grandtour ima 15 posto nižu cijenu u odnosu na kolovoz 2015., a VW Passat Variant 17 posto. Konkretno, prosječna cijena VW Passata Varianta proizvedenog 2011. u kolovozu ove godine bila je 85.908 kuna, Renault Megane Grandtoura 56.027 kuna, Škode Octavia Combi 57.590 kuna, dok je prosječna cijena karavan Opel Astre iz iste godine iznosila 62.003 kuna.

Od trenutačno aktivnih oglasa, čak 87 posto karavana su dizeli

Od novih automobila koji se oglašavaju na Njuškalu najvišu cijenu ima Volvo V90 Cross Country D5 AWD A/T8 Inscription. Njegova cijena iznosi nešto više od 880 tisuća kuna.

Među rabljenim osobnim automobilima karavanske izvedbe, najvišu cijenu ima Audi RS6 Avant 4.0 TFSI Quattro, s vrtoglavih 560 konjskih snaga. Njegova cijena neštoje viša od 866 tisuća kuna.

Komentara 2

Avatar davcro
davcro
13:25 21.09.2017.

njuškalo je preskup, imate plavi oglasnik

Avatar BUJICA
BUJICA
15:11 21.09.2017.

Citat:" Dok je kod ukupne ponude od 10 najzastupljenijih modela njih 9 proizvedeno u Njemačkoj"-kraj citata.Koja laž,proizvedeni u Mađi,Španjolskoj,Turskoj,etcc...Da li ja čitam Njuškalo ili VL?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije