Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Test: Octavia Combi

Prtljažnik koji oduševljava, udobnost i uglađeni dizelaš

Škoda Octavia Combi
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
17.09.2017.
u 10:00

Octavia za uloženi novac nudi mnogo. Iako spada u kompaktni segment, po prostranosti bismo je uvijek ‘gurnuli’ u segment iznad

Škodu Octaviju hrvatski kupci jako vole - u zadnjih je 10 godina stalno među tri najprodavanija modela. Razloga ima više, a najvažniji je taj da Octavia za uloženi novac nudi mnogo. Iako formalno spada u kompaktni segment, po prostranosti kabine uvijek bismo Octaviu ‘gurnuli’ u segment iznad. Također, prtljažnik isprobanog karavana oduševljava. Prima čak 610 litara.

Odmaknemo li se od argumenta uloženo-dobiveno te od prostranosti, jasno je da Octavia konja za utrku ima i među motorima i paketima opreme. U vožnji je i dalje vrlo ugodna, kako na otvorenoj cesti tako i na autocesti. Komforna je i dinamična, ne umara ni na dužim rutama. Pod ‘haubom’ isprobane Octavije dizelski je 1,6-litreni motor od 115 KS - uglađen i za prosječnog vozača dovoljno snažan - uparen s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem. Izmjene brzina glatke su, ali nedostajala nam je 6. brzina.

Škoda Octavia Combi
1/7

Nova prednja svjetla podižu vizualni dojam, a opcijski dolaze i u full LED tehnologiji. Materijali u unutrašnjosti i kvaliteta izrade su na još većoj razini, a isprobana Octavia ima multimedijski sustav s 8-inčnim ekranom. Bogati Style paket opreme obuhvaća, među ostalim, dvozonski automatski klima-uređaj, tempomat, el. podizače stakala, el. podešavanje retrovizora, stražnje parkirne senzore. Od važnije dodatne opreme izdvajamo automatsku regulaciju razmaka do 160 km/h, sustav prepoznavanja pješaka, izbor načina vožnje, dinamičnu regulaciju svjetala. Cijena Octavije Combi Active 1,2 TSI iznosi od 135.535 kuna.

Komentara 3

GV
golub Vaso
11:39 17.09.2017.

što niste napisali cijenu testirane Octavije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije